full screen background image
Keresés
2021 április 11 - vasárnap
  • :
  • :

Megyei jogú városok jegyzői tanácskoztak Szekszárdon

Megyei jogú városok jegyzői tanácskoztak Szekszárdon

2017.10.05. Eredményes szakmai tanácskozást tartott a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) Jegyzői Kollégiuma kedden és szerdán Szekszárdon.

Az MJVSZ hazánk legnagyobb önkormányzati érdekvédelmi, -képviseleti szervezete. A szervezetbe tartozó 23 megyei jogú városban hazánk lakosságának mintegy egynegyede él. A jegyzői kollégium a szövetség szakmai szervezete, mely a szövetség által kitűzött célok elérését segíti – mondta el szerda délután a polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatón dr. Szekeres Antal, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat jegyzője, az MJVSZ Jegyzői Kollégium elnöke. Hozzátette, a szervezet a köz szolgálatában álló olyan gyakorlatok kialakítására törekszik és olyan, az egész országban alkalmazható feladatmegoldásokat kíván létrehozni, melyek a közjót szolgálják.

A kétnapos ülésen öt napirendi pontot tárgyaltak. Ezek között szerepelt a közel öt éve megalkotott önkormányzati törvény, melyet az önkormányzatok megváltozott szerepe miatt aktualizálni szükséges. Ugyancsak a napirendi pontok között szerepelt a jövő évi országgyűlési választásokra való felkészülés, és az ahhoz kapcsolódó feladatok, határidők áttekintése.

A jegyzői kollégium ülésén emellett az információszabadság és az adatvédelem kérdéskörével, valamint a Központi Címregiszter működésével, az elektronikus iratkezelés lehetőségeivel foglalkoztak, illetve a nagyvárosi egészségterv is témája volt a kétnapos szakmai tanácskozásnak. Utóbbi témában De Blasio Antonio, az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetségének elnöke tartott előadást, ezzel segítve az önkormányzatokat a program kialakításában.

Mint dr. Szekeres Antal fogalmazott, az ülés szakmai szempontból rendkívül eredményes volt, vitára okot adó kérdés nem maradt, minden témában sikerült egységes álláspontot kialakítani.

Dr. Molnár Kata, Szekszárd város jegyzője örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az idén a MJVSZ legfőbb fóruma, a Közgyűlés tavaszi ülése után – mint arról áprilisban beszámoltunk – most a jegyzői kollégium ülésének is helyet adhatott a város.

A vezetőképen: dr. Szekeres Antal (k), dr. Molnár Kata és De Blasio Antonio.  Fotó: Kadarka.net