full screen background image
Keresés
2021 február 25 - csütörtök
  • :
  • :

Meleg, de változékony idő várható a hétvégén

Meleg, de változékony idő várható a hétvégén

2018.05.11. A hétvégén 26-28 fok közötti csúcshőmérsékletek várhatók Szekszárdon és környékén, csapadékra csak pénteken van kilátás.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 14, napközben 27, szombat hajnalban 15, napközben 28, vasárnap hajnalban 14, napközben 26 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken, szombaton és vasárnap is mérsékelt marad a légmozgás. Az égbolt pénteken közepesen, szombaton kissé, vasárnap ismét közepesen felhős lesz. Pénteken és szombaton elenyésző mennyiségű csapadék hullhat.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében több fokkal csökkennek a csúcshőmérsékletek. Hétfő hajnalban 15, napközben 19, kedd hajnalban 11, napközben 17, míg szerda hajnalban 10, napközben 19 fok valószínű Szekszárdon és környékén. A légmozgás hétfőn és kedden mérséklet, szerdán élénk lehet, az ég hétfőn erősen felhős, illetve borult, kedden erősen, szerdán közepesen felhős lesz. Hétfőn jelentősebb mennyiségű, mintegy 18 milliméter csapadék hullhat.

Országos előrejelzés

Pénteken több órára kisüt a nap. Szórványosan – legkisebb eséllyel a délkeleti országrészben – számíthatunk záporra, zivatarra, néhol felhőszakadásra. A Dunántúlon időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg meg is erősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de néhol ennél hűvösebb is lehet. Napközben nagyrészt 24-29 fokig melegszik a levegő, de a nyugati határvidéken pár fokkal alacsonyabb csúcsértékek is előfordulhatnak.

Szombaton a sok napsütés mellett szórványosan – északkeleten kisebb eséllyel – alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúlon mérsékelt marad a légmozgás, másutt helyenként megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 11-17, a maximumhőmérséklet 24-29 fok között várható.

Vasárnap az ország északkeleti harmadán többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, másutt a többórás napsütés mellett erősebben felhős időszakok is lesznek. Északkeleten legfeljebb néhol, másutt szórványosan várható zápor, zivatar. A szél élénk, néhol, erős zivatarok környezetében viharos lehet. A leghidegebb órákban 9-16 fok lehet. Napközben 23-28 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

A képen Szekszárd. Fotó: Kiss Albert
Read previous post:
Close