full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Melegszik az idő Szekszárdon és környékén

Melegszik az idő Szekszárdon és környékén

2019.01.11. Enyhén nőhetnek a hétvégén és a jövő hét elején a csúcshőmérsékletek Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban -4, napközben 0, szombat hajnalban -4, napközben 2, vasárnap hajnalban -1, napközben 5 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken időnként erős, szombaton és vasárnap élénk lesz a légmozgás. Az égbolt pénteken közepesen felhős, szombaton és vasárnap erősen felhős, illetve borult lesz. Szombaton mintegy fél milliméter hó, vasárnap ugyanennyi eső eshet.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében enyhén nőhetnek a csúcshőmérsékletek. Hétfőn hajnalban 2, napközben 7, kedd hajnalban -1, napközben 3, míg szerda hajnalban -1, napközben 6 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn 1,5 milliméter, kedden mintegy 2 milliméter csapadék várható.

Országos előrejelzés

Pénteken délelőtt még többfelé megerősödik, az Alpokalján és északkeleten viharossá is fokozódhat a szél, ezért főként az utóbbi tájakon néhol hófúvás is lehet. Emellett napközben többórás napsütés várható, legfeljebb néhol lehet jelentéktelen hószállingózás. Este azonban északnyugat felől erős felhősödés kezdődik, és késő este északnyugaton már eleredhet a hó. A minimumhőmérséklet általában mínusz 15 és mínusz 2 Celsius-fok között várható, de a szélcsendes, kevésbé felhős, vastagabb hóval borított vidékeken ennél jóval hidegebb is lehet. A nappali maximumok többnyire mínusz 6 és plusz 2 fok között alakulnak, fagypont feletti értékek elsősorban nyugaton, délnyugaton várhatók.

Szombaton eleinte többfelé, majd helyenként várható vegyes halmazállapotú csapadék: reggelig döntőn hó, napközben délnyugat felé haladva egyre inkább havas eső, eső valószínű, néhol esetleg ónos eső is lehet. Helyenként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, de a kezdetben gyengén felhős, hóval borított tájakon ennél jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 6 fok között várható, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Vasárnap többfelé fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék (nagyrészt eső, főként északkeleten, keleten havas eső, hó is lehet). A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 2 fok között valószínű. Napközben 0-7 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

A képen Szekszárd. Fotó: Retkes Tamás

Kadarrka.net/MTI
Read previous post:
Close