full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Memóriakártyát árult pálinkával

Memóriakártyát árult pálinkával

2019.05.03. A Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai az interneten figyeltek fel egy memóriakártyákat hirdető személyre, aki a próbavásárláskor az adathordozók mellett pálinkát is kínált megvételre.

A pénzügyőrök figyelmét egy internetes hirdetés keltette fel, melyben egy magánszemély árult új, bontatlan csomagolású memóriakártyákat.A próbavásárlással egybekötött ellenőrzésen a NAV munkatársai megállapították, hogy az eladásra kínált áru után a szerzői jogdíjat nem fizették meg. Az adathordozók mellett az eladó megvételre kínálta fel az általa bérfőzetett, zárjegy nélküli pálinkát is, melyből a pénzügyőrök ugyancsak vásároltak – tájékoztatott Mózsik Szilvia, a NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

A vásárlás befejeztével a NAV munkatársai igazolták magukat, majd folytatták az ellenőrzést.

Az adathordozók szerzői jogdíj megfizetése nélküli értékesítése miatt szabálysértési, míg a jövedéki termék szabálytalan értékesítése miatt jövedéki eljárás indult az eladó ellen. Az illető mindkét szabálytalanság miatt bírságra, valamint a pálinka esetében további jövedéki adó megfizetésére is számíthat.
Read previous post:
Close