full screen background image
Keresés
2021 június 12 - szombat
  • :
  • :

Mesés hétvégéjük lesz a szekszárdi gyermekeknek

Mesés hétvégéjük lesz a szekszárdi gyermekeknek

2017.05.17. Ismét a mesék városává változik át Szekszárd a második Háry János Mesefesztiválon május 27-én és 28-án. Hatvannégy program, több száz fellépő várja a gyermekeket.

A gyermeknappal egybekötött mesefesztivál helyszínéül az idén is a Babits Mihály Kulturális Központ árnyékokban bővelkedő környéke szolgál majd – mondta el Ács Rezső polgármester a rendezvényről szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatón. Mint azt hozzátette, a fesztivál idei témája a magyar népmese lesz, a küldetése pedig az, hogy a gyermekek minél jobban megismerjék ezeket. Illetve, hogy meséken keresztül a kicsik megszeressék az olvasást. Visszatérnek az olyan tavaly már bevált programok, mint például a fényfestés, melynek alkalmával gyermekek rajzait vetítik ki a Művészetek Házára. A mesefesztivál programjait egy 50 oldalas füzet foglalja össze, mely egy mesetérképet is tartalmaz – tudatta Ács Rezső.

A polgármester egyébként maga is aktívan kiveszi a részét a rendezvény lebonyolításából, ugyanis szombat délelőtt Ő is népmesét mond majd a gyermekeknek. Másnap pedig Haag Éva alpolgármester áll színpadra mesével.

A kétnapos közösségfejlesztő mesefesztiválon 64 program, több száz fellépő, 33 színpadi produkció, valamint 31 kiegészítő program várja majd a gyermekeket – tájékoztatott Farkas János, a kulturális központ igazgatóhelyettese. A szombati házigazda Tündérszép Ilona, vagyis Frank Ildikó, a vasárnapi pedig Lúdas Matyi lesz, akit Horgász Dezső formál meg. A helyi kis mesemondók mellett mesét mond majd többek között a szekszárdi születésű Fábián Éva előadóművész is. Emellett lesz még kutyás bemutató, gólyalábas előadás, bábelőadás és számtalan együttes koncertjét is meg lehet hallgatni.

A Négyszögletű Kerek Erdőben mesekuckó, elektromos kisautók, bicikli gravírozás, állatsimogató, vidámpark, tűzoltósági bemutató, mesés bélyegkiállítás, és kézműves kirakódó vásár is várja a gyermekeket. A Kézműves udvarban civil cukrászda és egy valódi mézeskalács házikó is helyet kap. Emellett környezetvédelmi szemléletformáló programok és filmek is megtekinthetők lesznek. A mesefesztivál közreműködő intézményei a megyei könyvtár és a múzeum, valamint hat szekszárdi iskola és hat óvoda.

A részletes programleírást itt találja – kattintson!

A képen Ács Rezső (b) és Farkas János. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close