full screen background image
Keresés
2019 május 26 - vasárnap
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Mesevilággá változott Szekszárd belvárosa

Mesevilággá változott Szekszárd belvárosa

2019.05.25. Óriási játszótérré, igazi mesevilággá változott a Babits Mihály Kulturális Központ környéke a Háry János Mesefesztiválnak köszönhetően.

Gyermekekkel és az őket kísérő szülőkkel, nagyszülőkkel népesült be szombaton Szekszárd belvárosa, a kétnapos Háry János Mesefesztivál első, szombati napján. A gyermekek csillogó szemmel figyelték a színpadi produkciókat, melyek sorát az Ács Rezső polgármester által elmondott köszöntő, illetve mese nyitott meg. A kicsik izgatottan vették birtokba a rengeteg különféle játékot, közte a népi fajátékokat, mint például a lengőtekét, vagy az építőkockákat, melyek már az idősebb korosztályt is oly’ jól elszórakoztatták az ő gyermekkorukban.

Fotó: Kadarka.net

Mint azt megírtuk, az idei rendezvényen – mely a Grimm mesék köré fonódik – összesen 50 program, 22 színpadi produkció és több száz fellépő, valamint 28 kiegészítő program és kézművesvásár várja a látogatókat a városnak és a szervező kulturális központnak hála. A közösségformáló erejű mesefesztiválon az összes szekszárdi oktatási intézmény, óvoda és iskola fellép, tudását megmutatva.

A kiegészítő programok között mesekert, dobálósarok, bábszínház, állatsimogató, ügyességi játékok, kézműves udvar és lábbal hajtható járgányok, valamint légvárak és civil cukrászda is szerepel.

Fotó: Kadarka.net

Szombaton felléptek a városi mesemondó verseny díjazottjai, a Búgócsiga Zenede, a Kispárna Mesezenekar, a Baka István Általános Iskola mesemondói és Dienes Valéria Általános Iskola mesemondója, a Garay János Általános Iskola ifjú színjátszói, de a Waldorf Óvoda, Általános Iskola és AMI, illetve a medinai óvódások produkcióját is láthatták és hallhatták az érdeklődők. Emellett Kovács Dominik és Viktor mesemondó, a Vaga Banda, a Napvirág Zenekara, illetve Gubás Gabi és zenekara szórakoztatta a nagyérdeműt.

Fotó: Kadarka.net

A fő attrakció a szombat este a Művelődési Háznál megtartandó „Legények, leányok gyújtson fényt ceruzátok!” elnevezésű fényfestés, melyre a várakozáson felüli számban érkeztek rajzok a gyermekektől, akik összesen 440 rajzzal neveztek a pályázatra.

A vasárnapi programokat dr. Haag Éva alpolgármester gyermeknapi köszöntője nyitja meg. Ezt követően fellép a FŐNIX Művészeti Műhely, a Szekszárdi Gyermeklánc Óvoda, a Handabanda zenekar, a Netz Produkció, a Kifli Zenekar, illetve Bíró Eszter és zenekara.

A részletes programleírást itt találja – kattintson!

Fotó: kadarka.net

 


Háry János Mesefesztivál játék mese óvodások
ElőzőIV. Háry János Mesefesztivál – szombat