full screen background image
Keresés
2018 december 10 - hétfő
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Mészáros Pált, Szekszárd leendő díszpolgárát köszöntötte Ács Rezső

Mészáros Pált, Szekszárd leendő díszpolgárát köszöntötte Ács Rezső

2016.12.15. Ács Rezső polgármester gratulált csütörtök reggel az önkormányzat nevében Mészáros Pálnak, aki két héttel ezelőtt elnyerte az igen rangos Év Bortermelője Magyarországon díjat.

2018hirdetés

Ács Rezső világraszóló sikernek nevezte a díjat és mint fogalmazott, ha valaki a Szekszárdi borvidékről megérdemelte azt, az elsősorban Mészáros Pál volt. Nemsokára akár meg is rendelhetik Baky Péter festőművésztől Mészáros Pál portréját. Ugyanis az önkormányzat a város minden díszpolgáráról készíttet egy portrét a festőművésszel. Márpedig, aki az Év Bortermelője Magyarországon díjat elnyeri, az a vonatkozó önkormányzati rendeletnek megfelelően díszpolgári címet kap.

Mészáros Pál augusztus végén, a Város Napján veheti majd át az elismerő díszpolgári címet.

Mint azt Ács Rezső mondta, az ehhez hasonló kívülről érkező elismerések alátámasztják, hogy nagyszerű munka folyik Szekszárdon. Hozzátette, az ilyen sikerek nemcsak a az azt elért személyt, hanem magát a várost is nagyban erősítik. Mint arról a polgármester beszámolt, sokfelé viszik a szekszárdi borokat, közte Mészáros Pál borait is, és tapasztalat, hogy ezek ajtókat képesek megnyitni.

Ács Rezső szerint Szekszárd az ország legdinamikusabban fejlődő borvidéke. A városvezető úgy vélte, ezt mis sem bizonyítja jobban annál, minthogy 2011 óta – Vida Péter és Dúzsi Tamás után – Mészáros Pál a harmadik, aki megszerezte ezt a díjat.

Szekszárd díszpolgára lesz Mészáros Pál. Fotó: Kadarka.net

Mészáros Pál úgy fogalmazott, díjak tekintetében ez a csúcs, amit el lehet érni. Ám, ahogy már korábban most is hangsúlyozta, hogy számára mégis az a legnagyobb siker, hogy négyszer is a pincészet borát választották meg Szekszárd Város Borának. Hiszen, mint mondta, Szekszárdon igazán kiváló borok vannak.

Az Év pincészete 2012-ben és Magyarország legszebb szőlőbirtoka 2016-ban

Mint azt korábban megírtuk, a Mészáros Pál Borház és Pince számtalan elismerést tudhat magáénak. Ezek közül – természetesen a most megszerzett Év Bortermelője cím mellett  kiemelkedik Az Év pincészete díj, melyet 2012-ben nyertek el, illetve az idén elnyert Magyarország legszebb szőlőbirtoka cím. Mészáros Pál szakértelmét a mérhetetlenül sok rangos hazai és nemzetközi borversenyen elért siker is bizonyítja. Az idén boraival egy ezüstérem mellett két aranyérmet is nyert a Challenge International du Vin-en Franciaországban, Bordeaux-ban. A világ talán legrangosabb borversenyén aranyat kapott a Grand Antiqua Cabernet Sauvignon 2012, illetve Grand Antiqua Cuvée 2012 is.

A pincészet ma mintegy 120 hektáron gazdálkodik, ebből 110 hektár területen termesztenek – a vörösborok alapanyagául szolgáló – kék szőlőt. Saját palackozó üzemüket 2010-ben létesítették, 2014-ben pedig megnyitották Szekszárd egyetlen jelenlegi szállodáját, a négycsillagos Hotel Merops Mészárost.

Bővebben előző, „Mészáros Pál nyerte el a 2016-os Év Bortermelője Magyarországon díjat” című anyagunkban olvashat – kattintson! 

A vezető képen: Mészáros Pál (j) és Ács Rezső. Fotó: Kadarka.net


ElőzőKiváló etyeki fehérborok és ízletes sonkák a BorEgyetemen KövetkezőSokan voltak kíváncsiak Bombera Krisztina szekszárdi előadására