full screen background image
Keresés
2021 szeptember 19 - vasárnap
  • :
  • :

„Miért történnek a balesetek?”

„Miért történnek a balesetek?”

2018.04.11. „Miért történnek a balesetek?” címmel tartott konferenciát kedden a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács Szekszárdon, a Vármegyeházán.

A rendezvényt Szabó Csaba r. ezredes Tolna megye rendőrfőkapitánya nyitotta meg. A konferencia résztvevőit Dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Magyar Autóklub elnöke köszöntötte, aki elmondta, hogy a megyei bűnmegelőzési munkát nagyon magas színvonalúnak értékeli.

Az előadók a közlekedésbiztonság kérdéskörét különböző szempontok alapján közelítették meg. A konferencia résztvevői megismerhették az úthálózat jellemzőit, a rendészeti intézkedések közlekedés biztonságára gyakorolt hatását, vagy a gyalogos átkelőhelyek biztonságával kapcsolatos sajátosságokat. Az előadásokon szó esett az informatikai forradalom közlekedési szokásokra gyakorolt hatásáról, valamint az önvezető autók fejlődéséről.

Külföldi előadóként Fejes Zsuzsanna – a Kassa Megyei Közútkezelő üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője – a szlovákiai közúthálózat rendszeréről, valamint a Kassa megyei regionális utak üzemeltetéséről tartott előadást.

A rendezvény tanulságaként a megjelentek megfogalmazták, hogy a közlekedéshez megfelelő utak, folyamatosan fejlődő, valamint egyre biztonságosabb járműtechnika, illetve jogi szabályozás is rendelkezésre áll, viszont az emberek közlekedési fegyelmének javulása továbbra is fő célja a közlekedésbiztonsági szakembereknek.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close