full screen background image
Keresés
2019 november 4 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Milliókat spórolt meg a kórház a város segítségével

Milliókat spórolt meg a kórház a város segítségével

2015.07.04 Milliókat takarított meg a megyei kórház azzal, hogy az önkormányzat által biztosított közmunkások festették ki a Rendelőintézet falait Szekszárdon.

Az „Értékteremtő közmunka” elnevezésű programban dolgozó közmunkások öt hétvége alatt festették le a Rendelőintézet falait. Összesen mintegy 2400 négyzetméter falfelület szépült meg. A Rendelőintézetben utoljára 30 éve végeztek hasonló jellegű felújítást. A munkához speciális festéket használtak, mely kiállja az idők próbáját – mondta el Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.

A munkások 5,5 millió forint értékű felújítást végeztek el. Ennyi volt a munkára beérkezett legkedvezőbb árajánlat. Az összeg nagy részét a munkaerő költsége emésztette volna fel, így azonban csak az anyagköltséget kellett fedeznie a kórháznak. A szakképzett közmunkásokat ingyen biztosította a város. Ezáltal 4,5 millió forintos megtakarítást értek el – mondta el a Kadarka.net kérdésére a városvezető.

Az önkormányzat hamarosan egy használt klímaberendezés térítésmentes átadásával segíti tovább a kórház működését. A 3,5 kilowatt teljesítményű készülék a Városháza felújításával vált feleslegessé. A berendezést egy digitalizáló készülék, illetve az annak teret adó helyiség hűtésére fogják használni a kórház gyermekosztályán – tudtuk meg Ács Rezsőtől.

A festések és hasonló felújítások alkalmával a legnagyobb gondot az ellátások ideiglenes szünetelése szokta okozni. Ám, mivel a munkások a hétvégéken dolgoztak, a festés egyáltalán nem okozott fennakadást a betegellátásban. Egy szakrendelést sem kellett szüneteltetni – mondta el dr. Kondákor István főigazgató, aki megköszönte a segítséget az önkormányzatnak. Hozzátette,  a felújítást a tervek szerint folytatják. Szeretnék ugyanis lecserélni a régi székeket is. Ezzel kapcsolatban hamarosan további információ lát napvilágot.

Villányi Ildikó, a Rendelőintézet vezetője elmondta, az épületben naponta mintegy 1500 ember fordul meg. Az ellátásra érkezők komfortérzetén sokat javít az elvégzett tisztasági festés, melynek illatát rengeteg beteg megérzi az ajtón belépve.

A témáról szóló előző írásunkért ide kattintson!

Fotó: Kiss Albert


ElőzőKülöndíjat kapott a Takler Borbirtok és Mészáros Péter KövetkezőSzemtől-szembe


Read previous post:
Szemtől-szembe

Kukorica sorok

Close