full screen background image
Keresés
2021 április 17 - szombat
  • :
  • :

„Minden lépés biztonságban”

„Minden lépés biztonságban”

2019.06.28. Gyalogos baleset-megelőzési kampány keretében tartottak ellenőrzést a paksi rendőrök – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A közlekedés legvédtelenebb résztvevői a gyalogosok. Az ő közlekedésüket célzó fokozott ellenőrzést tartottak a Paksi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai csütörtökön Pakson. Az ellenőrzés kiterjedt a közlekedésbiztonság szempontjából kiemelt kockázatú gyalogos-átkelőhelyekre, a záróvonallal érintett útszakaszokra, a járművekkel teli parkolókra, a jelentős gyalogosforgalmat bonyolító utakra.

A paksi közlekedésrendészeti szakemberek a legveszélyeztetettebb helyszíneken a preventív megjelenést – rendőri jelenlét, szankcionáló illetve pozitív megerősítésként ajándékozással (szóróanyagok, melyeket a gyalogosok használhatnak) – szorgalmazták a leginkább figyelmetlen korosztályok (időskorúak és fiatalok) számára.

A baleset-megelőzési kampány folytatódik, a közlekedők rendőri jelenlétre számíthatnak a jövőben is, elsősorban a fokozottan balesetveszélyes útszakaszoknál.

A közlekedésben résztvevőknek érdemes megfontolni az alábbi tanácsokat:

  • A gyalogosok, amennyiben a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely van, azon haladjanak át az úttesten!
  • Mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!
  • A járművek vezetői fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környékét!
  • Próbáljanak szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet!

A rendőrség kéri a közlekedés valamennyi résztvevőjét, hogy figyeljenek egymásra!
Read previous post:
Close