full screen background image
Keresés
2018 december 27 - csütörtök
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Minden ovis álma egy ilyen különleges sportpálya

Minden ovis álma egy ilyen különleges sportpálya

2017.05.29. Többféle sportág biztonságos kipróbálására nyújt lehetőséget a Szekszárdi Gyermeklánc Óvoda Perczel Mór utcai tagintézményében hétfő délelőtt átadott műfüves sportpálya.

2018hirdetés

Az óvódások a pálya átadásán kis műsorral köszöntötték Ács Rezső polgármestert, Haag Éva alpolgármestert, illetve Tóth Tímea százötvenötszörös válogatott egykori kézilabdázót, valamint Kárpáti Zoltánt, az UFC Szekszárd elnökét, és Tarr Jánost, a Tarr Kft. tulajdonosát. Az új pálya mellett található régi betonos pályán megtartott kis műsor némi pityergéssel ért véget, miután az egyik kisfiú megbotlott és elesett a kemény felületen.

Ács Rezső polgármester elmondta, a betonos pálya a múlt, az új pálya pedig a jelen és a jövő. A több funkciós pálya a kosárlabda, a kézilabda, a foci, vagy a különféle sorjátékok kipróbálására egyaránt alkalmas, ám emellett fontos, hogy a műfüves borításának köszönhetően biztonságos is. Az új pálya változatos és mozgásban gazdag kikapcsolódási lehetőséget teremt a kicsiknek, akik ezáltal nagyobb eséllyel szerethetik meg valamely sportágat – tudatta Ács Rezső az átadón.

Fotó: Kadarka.net

A pályának összesen 254 gyermek örülhet, ugyanis a Szekszárdi Gyermeklánc Óvoda minden tagintézményébe járó ovis használhatja majd – mondta el a városvezető. Hozzátette, az önkormányzat célja, hogy minden szekszárdi oviban legyen egy-egy ilyen pálya.

A több funkciós műfüves pálya kialakítása mintegy 10 millió forintba került, melynek 70 százalékát TAO-támogatásból fedezték, melyet az Ovi-sport Közhasznú Alapítvány gyűjtötte össze a Tarr Kft. segítségével – tudtuk meg. A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a Perczel utcai óvodában az elkövetkező egy évben komoly beruházásokat valósítanak meg.

Fotó: Kadarka.net

Dr. Kozmáné Tóth Tímea egykori válogatott kézilabdázó, az Ovi-sport Közhasznú Alapítvány alelnöke arra biztatta a kicsiket, hogy szeressenek mozogni, sportolni. Kérése megértő fülekre talált, ugyanis amikor feltette nekik a kérdést, hogy „ki akar bemenni a pályára”, egyszerre lendültek a kezek a magasba, és az összes ovis együtt kiáltotta: „én”.

Hollendusné Bíró Anett intézményvezető – Dr. Kozmáné Tóth Tímeára utalva – elmondta, nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy egy nemzetközi hírű sportolótól tanulhatták meg tapasztalat útján a pálya és az eszközöket használni.

A nemzeti színű szalagot dr. Kozmáné Tóth Tímea, az Ovi-sport Közhasznú Alapítvány alelnöke, Ács Rezső polgármester, valamint Hollendusné Bíró Anett intézményvezető és Tarr János, a Tarr Kft. tulajdonosa vágta át.

Ez volt a második ilyen pálya, amit felavattak a városban. Mint azt megírtuk, az első multifunkciós sportpályát a  Kölcsey lakótelepen található Szekszárdi 1. számú Óvoda Kindergarten-ben adták át a múlt héten.

Fotó: Kadarka.net


Kárpáti Zoltán óvoda óvodások
ElőzőSportpályát avattak a Perczel utcai óvodában KövetkezőMegsérült egy szerelemféltés miatt bántalmazott férfi Tamásiban


Read previous post:
Megsérült egy szerelemféltés miatt bántalmazott férfi Tamásiban

2017.05.29....

Ügyességi versennyel is várták a rendőrök a diákokat Bonyhádon

2017.05.29....

Close