full screen background image
Keresés
2020 november 29 - vasárnap
  • :
  • :

Mindenkit várnak a Szekszárdi Adventre – íme a programok

Mindenkit várnak a Szekszárdi Adventre – íme a programok

2017.11.21. Nemtől és kortól függetlenül színes programokat kínál a Szekszárdi Advent 2017. programsorozat december 3. és 23. között a Béla király téren, illetve a Babits Mihály  Kulturális Központban.

A szekszárdi önkormányzat és a Babits Mihály Kulturális Központ a Mentálhigiénés Műhely, valamint a város civil egyesületeivel karöltve szervezi meg a Szekszárdi Adventet. A december 3. és 23. között megtartandó rendezvénysorozat programjainak a Béla király tér és a Babits Mihály Kulturális Központ ad otthont – mondta el Ács Rezső, Szekszárd polgármestere kedd délelőtt, a kulturális központban tartott sajtótájékoztatón.

A hétköznapokon különféle iskolák, intézmények és civil szervezetek szolgáltatják a programokat, a hétvégéken pedig koncerteket tartanak majd. Az idén tizenöt étkes és tíz kézműves vásáros stand kínálja ételeit, termékeit a rendezvénysorozat ideje alatt – fűzte hozzá.

Kiemelte, a városi Mikulás december 6-án délután négy órakor érkezik meg a Béla király térre, ahova minden kisgyermeket és kisgyermekes szülőt várnak.

Ács Rezső felhívta a figyelmet, a Babits Mihály Kulturális központ a két ünnep között is nyitva lesz. A kulturális központban elsősorban a gyermekes családoknak kínálnak programokat, melyek között matiné vetítéseket, játékos foglalkozásokat találni. Ugyancsak kiemelte, hogy a város és a központ az idén is megtartja jótékonysági akcióját, melyben a rászoruló gyermekeknek gyűjtenek adományokat. Hangsúlyozta, a színes programkínálat a szekszárdi vállalkozók támogatásával állt össze.

Pócs Margit, Ács Rezső és Zsikó Zoltán tartotta a programsorozatról szóló sajtótájékoztatót. Fotó: Kadarka.net

Pócs Margit, a Mentálhigiénés Műhely elnöke elmondta, a civil szervezetek közreműködésével az advent részeként az idén is megtartják az Élő Szeretet Embertársainknak elnevezésű programsorozatot, melyen zenés-táncos programokat kínálnak. A december 4. és aranyvasárnap között megtartandó programokat 27 szekszárdi civil szervezet, valamint 13 intézmény és öt magánszemély, összesen mintegy ezer ember közreműködésével tartják meg. Nemcsak Szekszárdról, hanem vidékről, Tolnáról, Kajdacsról, Kölesdről, Harcról, sőt Dusnokról is érkeznek fellépők – tájékoztatott Pócs Margit.

Zárásként arra hívta fel a figyelmet, hogy sokan vannak, akik egyedül töltik az ünnepeket, számukra a Szekszárdi Advent teremt igazi karácsonyi hangulatot.

Zsikó Zoltán, a Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató Kft. ügyvezetője tudatta, olyan sokszínű programkínálatot igyekeztek összeállítani, melyen életkortól és nemtől függetlenül mindenki talál magának való programot. Kiemelte, minden hétvégén nagy produkciókkal várják az érdeklődőket.

December 3-án, vasárnap fél öttől tartják a hivatalos megnyitót, melynek részeként a Baka István Általános Iskola tanulói adnak karácsonyváró műsort, majd Horváth István országgyűlési képviselő mond köszöntőt. Ezt követően felkapcsolják a Béla király tér ünnepi díszkivilágítását, utána pedig Sefcsik Zoltán evangélikus lelkész tart egyházi köszöntőt, amit Szulák Andrea koncertje követ.

Az ügyvezető a programok közül megemlítette a Kiss Kata Zenekar december 6-án, szerán délután öt órától tartandó koncertjét. Hozzátette, a Mikulás délután 4 órakor érkezik a Béla király térre, a Mikulásfutás pedig délután 6 órakor rajtol el.

December 9-én, szombaton 17 órától Kocsis Tibor énekes műsorát hallhatják az érdeklődők, vasárnap szintén öt órától egyházi köszöntőt mond Petkó Tamás, római katolikus plébános, majd a MintApinty zenekar ad koncertet Karácsonyi kívánság címmel.

Fotó: Retkes Tamás

December 16-án, szombaton a Fool Moon Acapella Együttes ad műsort a Béla király téren, vasárnap pedig adventi nagykoncertre és közös gyertyagyújtásra várják a szekszárdiakat a Művészetek Házába. A 17 órai kezdettel megtartandó ingyenes koncerten féllép a szekszárdi Mondschein Kórus, a Liszt Ferenc Pedagógus Kórus, illetve a Gagliarda Kamrakórus, valamint Lozsányi Tamás és Francsis Ildikó. Ugyanezen a napon – 9 óra és 13 óra között – Karácsonyi Kincsesház címmel tartanak programot kisgyermekes családok részére a kulturális központ Márványtermében, ahol az érdeklődők – belépőjegy megváltása mellett – kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, illetve a Mesekocsi Bábszínház betlehemi mesejátékát láthatják.

Szintén december 17-én, vasárnap délután öt órától egyházi köszöntőt mond dr. Kaszó Gyula református lelkipásztor, majd az Új Bojtorján ad koncertet a Béla király téren. Ezt követően kivetítő segítségével állóképekkel és animációkkal festik meg a Városháza falát. December 20-án, szerdán a Szekszárdi Muslinca Bordalkórus, lép fel, csütörtökön a Szent József Katolikus Iskola mutat be betlehemi játékot délután öt órától. Az adventi programsorozat december 22-én, pénteken zárul a Tücsök Zenés Színpad Béla király téri koncertjével – tudatta Zsikó Zoltán.

A két ünnep, vagyis december 27. és 30 között téli játszóházzal, ingyenes délelőtti matinéval és „Kölyökszilveszterrel” várják a kisgyermekes szülőket – fűzte hozzá.

Zsikó Zoltán azt is elmondta, hogy Fenyő Miklós december 3-án tartandó 70. születésnapi koncertjére, valamint a Padlás december 10-i bemutatójára már minden jegy elkelt. Ugyancsak tudatta, a Babits Mihály Kulturális Központ által szervezett Szilveszteri bálra is már most minden jegy gazdára talált.

A Városi Retro Szilveszterre – melyen szokás szerint Kindl Gábor keveri majd a zenét – viszont mindenkit szeretettel várnak éjjel tíz órától a Béla király téren.

Szekszárdi Advent 2017. – kattintson a részletes programleírásért!

A vezetőképen az adventi fényekbe öltözött Béla király tér. Fotó: Retkes Tamás
Read previous post:
Close