full screen background image
Keresés
2020 október 19 - hétfő
  • :
  • :

Minikoncerttel köszönték meg a mentők munkáját Szekszárdon

Minikoncerttel köszönték meg a mentők munkáját Szekszárdon

2020.05.11. Szekszárdi zenészek közreműködésével megtartott minikoncerttel köszönte meg a mentők munkáját a múlt vasárnap, az Országos Mentőszolgálat megalapításának 72. évfordulóján a Babits Mihály Kulturális Központ és az önkormányzat.

A mentőállomásnál megtartott minikoncert előtt Zsikó Zoltán ügyvezető arról szólt, hogy a világban és hazánkban kialakult veszélyhelyzetban a mentők emberi hozzáállását semmi sem pótolhatja. Mint fogalmazott, a mentők ebben a helyzetben is szolidaritással, szeretettel és nagy szakmai tudással, áldozattal közelítenek a rászorulókhoz, miközben embertársaiknak hitet és reményt adnak. A koncerttel a szekszárdi mentők kitartó és felkészült munkáját köszöntik a kulturális központ nevében – mondta Zsikó Zoltán.

Gyurkovics János alpolgármester felidézte, 133 éve, 1887 május 10-én alakult meg Budapesten az önkéntes mentőegyesület. Mint mondta, a mentés ügye 1948-ig társadalmi egyesületek kezében volt, majd 1848. május 10-én megalakult az Országos Mentőszolgálat, melyet követően a mentés állami feladattá vált.

Az alpolgármester szavai szerint nem lehet elégszer köszönetet mondani azoknak, akik az év 365 napján másokért dolgoznak. Kiemelte, a mentők munkája nem csupán szakma, szolgálni csak szívvel-lélekkel lehet.

Mint fogalmazott, idén január óta történelmünk legnagyobb kihívásával, egy világjárvánnyal állunk szembe, a mentők pedig felkészültek végzik munkájukat. Hozzátette, a mentősök elnyerték a lakosság bizalmát, a társadalom bízik bennük, így méltán szól róluk ez a nap, ezáltal visszaadva nekik valamit mindabból, amit nekünk adnak.

Az alpolgármester az önkormányzat nevében azt kívánta a mentősöknek, hogy legyen mindig erejük és kitartásuk ahhoz, hogy munkájukat, hivatásukat az eddigihez hasonlóan magas színvonalon végezzék.

A minikoncerten közreműködött Barta Balázs (gitár), Matók Ákos(szaxofon), Radnai Erzsébet (ének) és Színé Köntös Hedvig (gordonka).

Fotó: kadarka.net
Read previous post:
Close