full screen background image
Keresés
2021 január 21 - csütörtök
  • :
  • :

Mintegy 236 millió forint gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtésén

Mintegy 236 millió forint gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtésén

2020.02.07. Mintegy 236 millió forint felajánlás érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. elnevezésű adventi pénzadománygyűjtésén.

A segélyszervezet az MTI-nek küldött közleményében emlékeztetett arra, hogy tavaly a szervezet 24. alkalommal indította el országos adventi pénzadománygyűjését. A szeretet.éhség mottójú felhíváshoz mintegy 700 ezren csatlakoztak. Az adománygyűjtés fókuszában ugyanakkor most sem az ajándékozás, hanem a segélyszervezet egész éves szegénység elleni küzdelme állt, amelyet országos intézményhálózatán keresztül folytat az év 365 napján.

Az összefogáshoz ez alkalommal is számos módon lehetett csatlakozni, de a legnépszerűbb adományozási forma ezúttal is a 1353-as adományvonal volt: az adventi időszakban több mint 401 ezer alkalommal tárcsázták országszerte a számot, hívásonként illetve sms-enként 250 forintot felajánlva, összesen 100 327 500 forint értékben.

A november 11. és december 24. között a Tesco-áruházak kasszáinál és online megvásárolható 250 forintos adománykuponokból 65 178 750 forint gyűlt össze. Az adományozási akciókban, valamint magán- és vállalati adományokból pedig 70 768 551 forint folyt be.

A segélyszervezet az adventi időszakban több mint 6500 adag meleg ételt osztott ki, 300 élelmiszercsomagot juttatott el határon túli rászoruló családok számára, 1316 családi élelmiszercsomaggal támogatta magyarországi rászoruló családok ünnepét, és 1,5 tonna ruhaadományt juttatott el nélkülöző családokhoz.

Az adományok 88 százalékát azonban idén is az egész évben működő szociális és fejlesztő központjaik működtetésére, fejlesztésére fordítják. Ennek részeként többek között felújítják a Csepeli Szociális és Fejlesztő Központ fűtésrendszerét, bővítik az olaszliszkai tanodát, felújítják a szolnoki szociális és fejlesztő központot, új közösségi pontot alakítanak ki a gönci járásban, és fejlesztik a kastélyosdombói szociális és fejlesztő központjukat.

MTI
Read previous post:
Close