full screen background image
Keresés
2019 június 3 - hétfő
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Mintegy 82 millió forintból megújult a bölcskei idősek klubja

Mintegy 82 millió forintból megújult a bölcskei idősek klubja

2019.02.15. Teljes körűen megújult a bölcskei idősek klubja a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) több mint 64 millió forintos támogatásának, valamint az önkormányzat által biztosított 18 millió forintnak köszönhetően. A beruházás során az energiahatékonyság és az akadálymentesítés kiemelt szerepet kapott.

A TOP keretében elnyert támogatás felhasználásával az épület teljes körű felújításon esett át, cserélték a vezetékeket, burkolatokat, nyílászárókat, megerősítették a tető szerkezetét, amire új héjazat került, a falak és a födém pedig hőszigetelést kapott. A projekt részeként a szolgáltatás minőségének javítását célzó új berendezéseket, bútorokat és eszközöket is vásároltak.

Baranya István, a község polgármestere elmondta, hogy a pályázaton elnyert 64,34 millió forinton felül 18 millió forint önkormányzati forrást fordítottak az épület felújítására. A többletköltség nem várt, nem tervezett munkák elvégzését fedezte, illetve a projekt indulása óta bekövetkezett áremelkedést.

A polgármester tájékoztatása szerint a beruházásnak köszönhetően továbbra is fent tudják tartani a több szociális funkciót ellátó intézményt. Ebben az épületben működik a 25 férőhelyes idősek klubja – aminek működtetése Bölcske esetében nem kötelező feladat –, a szociális étkeztetés, ez a tanyagondnok, a házi segítségnyújtás, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás székhelye, illetve kialakítottak egy irodát, egy váróhelyiséget és egy foglalkoztatót a családsegítő szolgálat számára is.


Baranya István idősek
ElőzőHatvannégy rendőrségi dolgozó nyújtott segítő kezet Szekszárdon