full screen background image
Keresés
2021 június 22 - kedd
  • :
  • :

Mintegy 90 millió forintból újult meg a Wigand téri rendelő Szekszárdon

Mintegy 90 millió forintból újult meg a Wigand téri rendelő Szekszárdon

2019.03.20. Teljesen megújult a 9-es számú háziorvosi és a 7-es számú fogorvosi körzet rendelőjének helyet adó épület a Wigand János téren.

Ács Rezső polgármester szerdán a helyszínen felidézte, az önkormányzat három éve célul tűzte ki, hogy még több figyelmet szentel az alap egészségügyi ellátásra és folyamatosan fejleszti az abban érintett intézményeket. Hozzátette, azóta teljesen megújult a Kandó és a Mikes utcai háziorvosi rendelő, illetve zajlik a Kölcsey lakótelepen található rendelő felújítása is. A városvezető szavai szerint a felújítások mind a betegek, mind pedig az egészségügyi ellátásban dolgozók számára fontosak.

A Wigand János téren álló rendelő rekonstrukciójával kapcsolatosan elmondta, az épület teljes egészében megújult, ezen kívül új eszközöket is beszereztek és parkoló is épült. Hozzáfűzte, a 9-es számú háziorvosi és a 7-es számú fogorvosi körzethez összesen mintegy 8 ezren tartoznak, így ennyi szekszárdi ellátási körülményei javultak.

Fotó: Kadarka.net

A polgármester arról is szólt, hogy a felújítás folyamán fontos szempont volt a fenntarthatóság, a költséghatékonyabb üzemeltetés érdekében nem csak leszigetelték az épületet, de napelemeket is telepítettek. A felújítás összesen 90 millió forintba került, ebből 78 millió forintot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásai biztosítottak, míg a fennmaradó 12 millió forintot a város saját költségvetése terhére fizette.

Ács Rezső zárásként kiemelte, nem állnak meg az alap egészségügyi intézmények rekonstrukciója terén megkezdett úton, a felújítások folytatódni fognak.

A fejlesztést dr. Tusori Magdolna, háziorvos, illetve dr. Haag Éva alpolgármester és Ferencz Zoltán önkormányzati képviselő köszönte meg. Ferencz Zoltán elmondta, amikor 4,5 éve, amikor önkormányzati képviselő lett, még helyettesítéssel oldották meg az ellátás folyamatosságát a rendelőben, dr. Tusori Magdolna 2015-ben kezdett el dolgozni körzeti orvosként a Wigand téri épületben. Hozzáfűzte, mostanra végre a 21. századi körülmények is adottak a munkavégzéshez.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close