full screen background image
Keresés
2021 szeptember 19 - vasárnap
  • :
  • :

Mintha valóságos tűz tombolt volna a medinai laktanyában

Mintha valóságos tűz tombolt volna a medinai laktanyában

2016.03.16. Együttműködési gyakorlatot tartott a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerdán a medinai laktanyában.

A tűzoltó-parancsnokság és a Magyar Honvédség 54. Veszprém Radarezred Réskitöltő Század Medinai Laktanyája között együttműködési megállapodással van életben, a most megtartott gyakorlat is ennek része volt. Tavaly vette kezdetét az a gyakorlatsorozat, melynek harmadik fázisa volt a most megtartott gyakorlat.

A feltételezés szerint tűz keletkezett a radartoronyhoz tartozó kiszolgáló épületben, és egy ember az épület tetejére menekült. A szekszárdi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a műszaki mentővel érkeztek a laktanyához. Az udvaron folyó felújítási munkálatok miatt az épületet nem tudták közvetlenül megközelíteni a gépjárműfecskendőkkel, ezért az alapvezetéket távolabbról kellett megszerelniük. A tűzoltással párhuzamosan az épület tetején rekedt személy felkutatására és mentésére mentési csoportot alakítottak, és kihúzós létra segítségével lehozták a magasból.

A gyakorlatok során a beavatkozó egységeknek a szerelési, a tűzoltási és életmentési feladatokat úgy kellett végrehajtaniuk, mintha valós tűzeset lenne. Az elsődleges cél a létesítmény tűzoltási és mentési ismereteinek felújítása, segítve ezzel egy esetleges valós tűzeset alkalmával a hatékonyabb beavatkozást. A gyakorlatot Ábrahám Sándor alezredes tűzoltóparancsnok megfeleltre értékelte.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close