full screen background image
Keresés
2022 január 18 - kedd
  • :
  • :

Modern épületrésszel gazdagodott az óvoda

Modern épületrésszel gazdagodott az óvoda

2015.06.12. A gyerekek vágták át csütörtökön a Wosinsky lakótelepi Kindergarten Óvoda új szárnyának avatószalagját.

Mindössze néhány hónapja, hogy az óvoda régi szárnya megújult. Most pedig egy korszerű és esztétikus, teljesen új épületrésszel gazdagodott az intézmény. A modern kialakítás ideális és biztonságos körülményeket teremt az oviba járó gyermekek megfelelő fejlődéséhez. Ez a város első óvodája, ahol betegelkülönítő és orvosi szoba is található. Így az intézmény méltán nevezhető a legmodernebb óvodának Szekszárdon – mondta az ünnepélyes átadón Sebestyén Györgyi óvodavezető, aki köszönetet mondott a kivitelezőnek, illetve a városnak a pontos és gyors munkáért és a szülők türelméért.

A 21. századi elvárásoknak megfelelő, új 336 négyzetméteres épületrésznek köszönhetően az intézmény a jelenlegi létszámon felül további 25 gyermeket fogadhat ősztől – hívta fel a figyelmet Ács Rezső polgármester. Mint mondta, az új szárny széleskörű szekszárdi összefogással épült fel, hiszen tíz helyi vállalkozás vett részt a kivitelezésben, ezáltal munkahelyeket megtartva. Hozzátette, a szekszárdi vállalkozások magukénak érezték, érzik a munkát, ami biztosíték a minőségi eredményre.

Az építkezést, amit határidő előtt befejeztek, igyekeztek úgy lebonyolítani, hogy az ovisok és a környéken lakók számára a legkevesebb teherrel járjon.

Az avatón a Virág csoport ovisai adtak elő kis műsort. Az ünnepélyes beszédek után a polgármester felkérte a kicsiket, hogy – óvónői felügyelet mellett – vágják át az avatószalagot, és vegyék birtokba a számukra épült új szárnyat.

Az ovisok láthatóan nagy örömmel csodálták meg a modern épületet, melyben nem csak elkülönítő- és orvosi szoba, valamint torna- és csoportszoba, de akadálymentesített mellékhelyiség és vizesblokk is található.

Fotó: Kiss Albert