full screen background image
Keresés
2019 november 3 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Módosul a parkolás rendje a megyei kórháznál és az Arany János utcai tömbbelsőben

Módosul a parkolás rendje a megyei kórháznál és az Arany János utcai tömbbelsőben

2017.07.02. Módosul a parkolás rendje a Tolna Megyei Balassa János Kórháznál található parkoló területén és az Arany János utcai tömbbelsőben. Az erről szóló határozati javaslatot és rendeletmódosítást egyhangú döntés nyomán fogadta el a Közgyűlés.

A módosítás nyomán megszűnik az ingyenes egész napos parkolási lehetőség a Balassa János kórház bejáratánál lévő parkolóban. Azonban egy óra ingyenes parkolásra ezentúl is lehetőség nyílik majd, miután az autósok megfizetnek egy minimális, alkalmankénti 30 forintos díjat. Ennek megfelelően a jövőben a kórház előtti parkolóban a 30 forintos díj megfizetésével 1 óra 15 percig lehet majd parkolni. A parkolót egyébként a 2-es díjzónára érvényes tarifa megfizetése mellett lehet majd használni. A rendelet augusztus 1-től lép hatályba.

Minderre egyrészt azért van szükség, mert a közeljövőben a parkolási rend a kórház területén is jelentősen változni fog, másrészt a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy szükséges kiszűrni azokat, akik az ingyenesség miatt egész napos parkolásra használják a területet és nem a kórházba mennek, ami miatt a betegek és a beteglátogatók nem tudnak megállni – áll az előterjesztésben.

A rendeletmódosítás tervezete emellett javaslatot fogalmaz meg arra vonatozóan is, hogy a Szekszárd Arany János utcai tömbbelsőben kialakításra kerülő új parkolók szeptember 1-től szintén fizető parkolóvá váljanak, az 1-es díjzónába történő besorolással.

Fotó: Kadarka.net


ElőzőMég szorosabbra fonná az önkormányzat az együttműködést a civilekkel KövetkezőLenkei István vezetheti a Paks II. projekttársaságot


Read previous post:
Lenkei István vezetheti a Paks II. projekttársaságot

2017.07.02....

KlímaSztár díjjal ismerték el Szekszárdot

2017.07.02....

Close