full screen background image
Keresés
2021 augusztus 3 - kedd
  • :
  • :

Mozgásba lendül fél Szekszárd

Mozgásba lendül fél Szekszárd

2015.05.18 Május 20-án rendezik meg a Kihívás napját, amikor 0 és 21 óra között egész sor lehetőség nyílik a testmozgásra Szekszárdon is.

A Magyar Szabadidősport Szövetség idén 25. alkalommal rendezi meg a Kihívás napját. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra és, hogy kedvet teremtsen a rendszeres sportoláshoz. Az országos sorozatot a szövetség szervezi, de a helyi programokat a települések szervezői bonyolítják le. A helyi sportjátékokban lakhelytől, kortól, munkahelytől és nemzetiségtől függetlenül bárki részt vehet.

A kihívás napja, verseny a települések között. Az a település nyer, ahol a legtöbb 15 perces sportaktivitás történik a település lélekszámához képest. Sportaktivitás alatt a legalább 15 perc pulzusnövelő mozgás értendő. Egy folyamatos sporttevékenység – függetlenül attól, hogy időtartama a 15 percnek többszöröse – egy sportolásnak számít.

Lélekszámtól függően összesen hét kategóriában nevezhetnek a települések. Szekszárd a hatodik kategóriában indul. Az egyes települések saját kategóriájukban elnyerhetik a “Magyarország legsportosabb települése” címet és a vele járó serleget. A megyeszékhelyen a Szekszárdi Sportközpont Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi a programokat.

Az idei rendezvényen az alábbi helyszíneken várják sportolási lehetőségek a mozgásra vágyókat:
Sportcsarnok
Szekszárdi Uszoda
Tarackos pálya
Műfüves labdarúgó pályák
Prométheusz Park
IV. Atlétika pálya
Babits Mihály Művelődési Ház
Béla király tér
Korzó Fitness Centrum
Oktatási és Nevelési Intézmények

A Kihívás napja története
A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. Május utolsó szerdáján ezért 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.
A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1578 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 6 millió negyedórás testmozgást végeztek.

A szekszárdi programok részletes listáját ide kattintva találja!

A verseny hivatalos honlapja – kattintson!

A Magyar Szabadidősport Szövetség honlapja – kattintson!
Read previous post:
Close