full screen background image
Keresés
2022 január 15 - szombat
  • :
  • :

„Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe”

„Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon  kapaszkodhatsz a jövőbe”

2020.05.27. Természeti környezet, sport és egészséges életmód. Ez volt a témája a Tolna Megyei Önkormányzat által meghirdetett és tavaly ősszel megkezdett Kincses Tolna Megye Értékvetélkedőnek. A tavaszi, személyes részvétellel zajló tengelici záró program azonban a koronavírus járvány miatt sajnos elmaradt. Így az idei tanévben a vetélkedő első fordulójára beküldött munkák alapján hirdettek eredményt.

A közel hetven fiatal versenyző (Bonyhád, Decs, Dombóvár, Gyönk, Paks, Szedres, Szekszárd, Tengelic településekről) az őszi értékhangoló programunk után megkapta a feladatlapokat és rengeteg energiát ölt bele a következő hónapokban a munkába. Készültek szép címertervek és a madáretetők is jól szolgálták az idei télen vendégeiket. Mindig öröm látni, amikor a csapatok nem csak kipipálják a feladatokat, hanem egyéni színezetet is adnak neki. Készültek gyönyörű, sárközi mintás etetők, volt, ahol az egész osztályt is sikerült bevonni a munkába. Olvashattunk naplót is az etetőre járó madarakról.

Az idei év vetélkedőjének eredményeit a beküldött munkák alapján tették közzé a www.kincsestolnamegye.hu holnapon.

Az elkészült értékfelterjesztések – ahogy eddig is – a megyei értéktár bizottság elé kerülnek és amint lesz lehetőség az ülés megtartására, akkor döntés is születik majd, mely értékek kerülnek a megyei értékek közé. De minden felterjesztés a települési értéktárakat gazdagíthatja, ezeket eljuttatják a helyi bizottságokhoz.

A Tolna Megyei Önkormányzat ezúton is köszöni mind a versenyzőknek, mind a felkészítő pedagógusoknak, hogy minden évben hozzájárulnak, hogy a települési és megyei értéktár is folyamatosan bővül munkájuknak is köszönhetően.

Orbán Attila, a megyei önkormányzat alelnöke és Kuti Imréné, az NMI Tolna Megyei igazgatója személyesen vitte el a legeredményesebb csapatoknak ajándékaikat, melyhez a Paksi Atomerőmű és Tengelic község önkormányzata is hozzájárult.

Gratulálunk a versenyzőknek! Reméljük, hogy ősszel újabb fordulóval folytathatjuk és minél több fiatallal találkozunk újra, Kölesden!

Eredmények:

Általános iskolák
I. helyezett Zombai Általános Iskola Tengelici Tagiskolája Tengelici fiókák csapata
II. helyezett Decsi Bíborvég Általános Iskola Sárközi gyöngyök csapata
III. helyezett Szekszárdi Baka István Általános Iskola Ütős Ötös csapata

Középiskolák
Az első helyen holtverseny alakult ki:
I. helyezett Hőgyészi Hegyhát Általános Iskola és Gimnázium Tolnai Lajos Gimnáziumi és Kollégiumi Tagintézménye (Gyönk) Tolnais Lányok Gang-je (TLG)
I. helyezett Szekszárdi SzC Apáczai Csere János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (Dombóvár) Apáczai csapata
III. helyezett AM DASzK Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Elit csapata

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat
Read previous post:
Close