full screen background image
Keresés
2021 október 18 - hétfő
  • :
  • :

Idősek világnapja: háromszor is megtelt a nézőtér

Idősek világnapja: háromszor is megtelt a nézőtér

2015.10.01. Háromszor is megtelt a Babits Mihály Kulturális Központ színháztermének nézőtere az „idősek világnapján” csütörtökön, Szekszárdon.

A szekszárdi önkormányzat zenés-táncos műsorral kedveskedett a város nyugdíjasainak a világnap alkalmából. Délelőtt egy, délután két műsort tartottak Gergely Róbert dalénekes, illetve a Bartina Néptánc Egyesület táncosainak fellépésével. Mind a háromszor szinte teljesen megtelt a nézőtér. Összesen mintegy 1600 nyugdíjas hallgatta, illetve tekintette meg az ingyenes műsort.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét „az idősek világnapjává”

A város nevében Ács Rezső, Szekszárd polgármestere üdvözölte a vendégeket. Köszöntőjében háláját fejezte ki azért, hogy ennyien elfogadták a város meghívását, valamint a sok-sok segítségért és támogatásért, amit a szépkorúak a fiatalabbaknak az év 365 napján nyújtanak. Mint mondta, az általuk adott tanácsokat egy élettapasztalat formálta és mindig a jó szándék vezérli. A nyugdíjasoktól örökül kapott alapokra építkezünk – mondta. A polgármester kiemelte, a város idős polgárai igen aktív társadalmi életet élnek, a nyugdíjas egyesületek számos eseményt szerveznek. A nyugdíjasok az idősek világnapja alkalmából megtartott rendezvény szervezéséből is kivették részüket. A szervezésben aktívan közreműködő négy hölgynek egy-egy szál virággal mondott köszönetet Ács Rezső.

A vezetőképen Ács Rezső köszönti a város nyugdíjasait Fotó: Kiss Albert
Read previous post:
Close