full screen background image
Keresés
2018 december 10 - hétfő
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Múzeumok éjszakája: sárkánykiállítás és Babits-versek Szekszárdon

Múzeumok éjszakája: sárkánykiállítás és Babits-versek Szekszárdon

2017.06.18. A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) irodalmi, képzőművészeti sárkányábrázolásokat bemutató vendégkiállításával és az idén ötvenéves Babits Mihály Emlékház programjaival várja többek között a múzeumok éjszakájának közönségét a szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeum.

2018hirdetés

A június 24-i programok ezúttal is a Wosinsky múzeumban, a Vármegyeházán és a Babits Mihály Emlékházban lesznek – mondta Ódor János, az intézmény igazgatója az MTI-nek.

A PIM 2016-ban rendezett, Sárkányok mindig lesznek című tárlata első vidéki helyszínén kiegészül a szekszárdi múzeum tárgyaival; indiai, kínai, japán sárkányábrázolások mellett az ozorai vár sárkánydíszes csempéjét, a Faddról származó, hasonló díszű kardhüvelyt, és népművészeti ábrázolást is bemutatnak – tette hozzá.

A múzeum épületében megrendezik a korábban népszerű zseblámpás kalandtúrákat, és az érdeklődők magukra ölthetik a történeti korok öltözeteit.

A Vármegyeháza fő programja a pécsi Bóbita Bábszínház kiállítása és előadása lesz. A Béla király téri helyszín kiállításain tárlatvezetés, valamint egy, a szekszárdi borászdinasztiákról szóló, borkóstolóval egybekötött előadás várja a látogatókat.

A Babits Mihály Emlékházban az évfordulóhoz kapcsolódva ötven Babits vers hangzik majd el Rubányi Anita előadóművész és szekszárdi irodalomkedvelők tolmácsolásában – mondta Lovas Csilla az emlékház vezetője. Az intézményben megszólal a szekszárdi születésű költő, Baka István több mint harminc verse is saját hangján, rádiófelvételekből.

Múzeumok Éjszakája 2017. programok Szekszárdon – kattintson!

Fotó: szekszard.hu

MTI


ElőzőMegtalálták az eltűnt ejtőernyőst a gyakorlatozó katasztrófavédők Sötétvölgyben KövetkezőMegugrott a termőföld-forgalom, Tolnában 15 százalékkal nőttek az árak


Read previous post:
Megugrott a termőföld-forgalom, Tolnában 15 százalékkal nőttek az árak

2017.06.18....

Helyi szolgáltatások után lehet keresni egy új bonyhádi oldal segítségével

2017.06.18....

Close