full screen background image
Keresés
2019 december 28 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Nagy sikert aratott a második Bátaszéki Bornapok

Nagy sikert aratott a második Bátaszéki Bornapok

2017.09.12. Nagy sikerrel zárult szeptember 7. és 9. között megrendezett második Bátaszéki Bornapok – olvasható a Bataszek.hu oldalon. 

Zsúfolásig megtelt Bátaszék rendezvénytere a második Bátaszéki Bornapok első napján, miközben a nagyszínpadon fergeteges koncertet adott Deák Bill Gyula. A bátaszéki Idióták zenekar – mely megalapozta a hangulatot – után felejthetetlen élményt adtak Deák Bill Gyula és zenekara élő koncertjükkel. Az estét utcabál zárta a Bad Times-val.

A Bátaszéki Bornapok második napja hatalmas érdeklődéssel indult a hagyományos szüreti felvonulással és a Géza koronázási ceremóniával. Több száz méteren keresztül hömpölygő szüreti menet rendkívül színes és vidám hangulatú volt. Felvidékiek, svábok, székelyek, romák, iskolások, táncosok, kicsik és nagyok vonultak végig a Kossuth- és Budai utcán. Nem csak a menetben résztvevők száma, de a kíváncsi érdeklődők is minden idők legnépesebb gyülekezete volt.

A szüreti felvonulás – Géza király és udvartartása vezetésével – a Romkertben ért véget, ahol a látogatók szemtanúi lehettek II. Géza koronázási ceremóniájának. Csodálatos élményt adó esemény különleges színfoltja volt a Bátaszéki Bornapoknak.

Fotó: Nagy Ákos Photography

A második nap színes színpadi programok várták a közönséget. A kiváló borok kóstolása közben a színpadon népi együtteseket, így a Bartina Néptánc Egyesületet, a Szeremlei Néptáncegyüttest, a Bácska Bandát, a Heimat Német Nemzetiségi Tánccsoportot és a Mecsek Táncegyüttes Táncszínházát láthatták a szórakozni vágyok. A könnyebb műfaj kedvelői pedig a Four Fathers Énekegyüttest, a Bon-Bont és Mohamed Fatimát is hallhatták és láthatták a zsúfolásig megtelt nézőtérről.

A Bátaszéki Bornapok szombat estéjén Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar rock and roll partija után zajló utcabálhoz az A’la Carte Show Band szolgáltatta a kiváló minőségű zenei élményt. A Bornapok második napján a változatos zenei kínálat minden korosztály számára kedvezett. A szombat esti láz a rendezvénytéren hajnal három óráig tartott.

Fotó: Nagy Ákos Photography

Vasárnap már kora délután zsúfolásig megtelt a Rendezvénytér. Korda György és Balázs Klári, Groovehouse, Dér Heni, és a Hooligans két órás élő koncertjével fergeteges zárónapot adott a több ezres tömegnek.

A háromnapos rendezvény vitathatatlan sikert aratott résztvevő borászatok kiváló minőségű borainak és vendéglátásuknak, a változatos gasztronómiai kínálatnak, a kézműves kirakodóvásárnak, a színes programoknak és a vidámparki elemeknek, valamint a professzionális rendezvényszervezésnek köszönhetően.

A Bátaszéki Bornapok programjai iránt egyébként a Kadarka.net-en is sokan érdeklődtek. A programajánlót összesen csaknem  hatezren nézték meg portálunkon.

A III. Bátaszéki Bornapokat 2018. szeptember 7. és 9. között tartják meg.

Fotó: Nagy Ákos Photography

Forrás: bataszek.huTovábbi képek az oldalon – kattintson!
Read previous post:
Kiemelten ellenőrzi a NAV a szüreti fesztiválokat Tolnában

2017.09.12....

Close