full screen background image
Keresés
2021 szeptember 20 - hétfő
  • :
  • :

Nagyban változik a parkolási- és a közlekedési rend a Balassa János kórházban

Nagyban változik a parkolási- és a közlekedési rend a Balassa János kórházban

2017.09.08. Megváltozik a parkolási rend a zökkenőmentes betegellátás érdekében szeptember 18-tól a Tolna Megyei Balassa János Kórház területén.

A rengeteg autó miatt kaotikusak a parkolási viszonyok a kórház területén, ezen szeretnének változtatni – mondta el dr. Németh Csaba főigazgató. Mint azt részletezte, jelenleg nem csak azok parkolnak az intézmény területén, akiknek ott van dolguk. A jelenlegi kedvezményesnek mondható díjszabás miatt sokan a kórház területén parkolnak le, majd onnan gyalog mennek munkahelyükre, egész napra otthagyva autójukat.

Emiatt aztán sokszor éppen azok nem tudnak leparkolni, akik ellátásra, vagy látogatóba érkeznek, vagy egyéb dolguk volna az intézmény területén. A sok autó ugyanígy komoly gondot okoz a kórház területére érkező mentőautók, vagy éppen az áruszállító teherjárművek közlekedésében – tudatta a főigazgató.

Ezek miatt úgy döntöttek, hogy átgondolják a parkolási rendszert annak érdekében, hogy valóban csak azok hajtsanak be a kórház területére, akiknek muszáj és ők is addig parkoljanak ott, míg dolguk van. A rendszer átgondolásával szeretnék elérni, hogy a járművek ne akadályozzák a mentőautókat, a teherszállító járműveket és a kórházba érkező betegeket, látogatókat.

Az új rendnek köszönhetően olyan helyeken is parkolókat alakíthatnak ki, ahol eddig arra nem volt mód. A változtatások nyomán a jelenlegi 250-ről 300-ra nő a parkolóhelyek száma – tudtuk meg a főigazgatótól. Hozzátette, a mozgáskorlátozottak részére külön parkolóhelyeket létesítenek.

Elmondta, az új közlekedési rendben a jelenleg kétirányú forgalmat egyirányúsítják. Egyirányú lesz a főportától a Gombáig tartó keskeny útszakasz is, melyen csak befelé lehet majd haladni. Kihajtani pedig a C-épület és az elmeosztály megkerülésével lehet majd, ugyancsak a főportán keresztül. Nemcsak az imént említett útszakasz lesz egyirányú, de az A- és B-épület körül található útszakasz is.

Dr. Németh Csaba felhívta a figyelmet, senki se megszokásból közlekedjen majd, hanem fokozottan figyeljék a közlekedésrendet jelző táblákat és az útburkolati jeleket, melyeket hamarosan felfestenek. Különösen sok probléma merült fel a parkolásra vonatkozó szabályok megszegése miatt. Erre szintén a betegellátás biztonságát, folyamatosságát lehetővé tévő közlekedés érdekében az eddigitől nagyobb figyelmet fordítanak, ha szükséges, akár pótdíj kiszabásának árán is.

Az intézmény területére behajtó autósok szeptember 18-tól a főportánál található automata segítségével juthatnak parkolókártyához, amit két helyen lehet fizetéssel érvényesíteni. Az egyik automata az A-épület előtt lesz, a másik pedig az elmeosztály, vagyis a főporta közelében. Ezek a helyek kényelmes és biztonságos kiszállási lehetőséget biztosítanak majd arra az időre, míg a parkolás ellenértékét az automata segítségével megfizetik az autósok. Kihajtani a kártya érvényesítését követő 15 percen belül lehet – mondta el dr. Németh Csaba.

A jelenlegi díjazás, mely értelmében egyszeri 400 forintos fix díjért gyakorlatilag egész nap lehet parkolni a kórház területén, időarányosra változik. Az első óra ingyenes lesz, így azok, akik látogatásra, vagy rövidebb kezelésre jöttek, gyakorlatilag díjmentesen parkolhatnak. A díjszabás a 2. és 3. óra esetében 250 Ft/órára módosul, vagyis aki két órán át parkol a kórház területén annak 250 forintot, aki pedig három órán át várakozik autóval az intézmény területén, annak 500 forintot kell fizetnie. Aki viszont ennél is többet szeretne parkolni a kórház területén, annak minden további óra után 500 forintot kell fizetnie.

Dr. Németh Csaba hangsúlyozta, a kórház nem üzleti érdekből változat a parkolás szabályain, hanem hogy a közlekedés zökkenőmentessé tételével biztosítsák a betegellátást.

Az új parkolási renddel kapcsolatos tudnivalókat a kórház honlapján, a http://portal.tmkorhaz.hu/ oldalon is közzéteszik az új parkolási rend bevezetését követően.

Mint azt korábban megírtuk, augusztus 1-től  megszűnt az ingyenes egész napos parkolási lehetőség a Balassa János kórház bejáratánál lévő parkolóban.  Erről itt olvashat bővebben – kattintson!

Illusztráció: Kadarka.net
Read previous post:
Close