full screen background image
Keresés
2020 augusztus 9 - vasárnap
  • :
  • :

Nagyobb biztonságban a tengeliciek

Nagyobb biztonságban a tengeliciek

2017.11.13. Sikeres minősítéssel zárult szombaton a Tengelici Önkéntes Mentőszervezet rendszerbeállító és nemzeti minősítő gyakorlata.

A feltételezés szerint egy viharkárral kapcsolatos szituációt kellett megoldani a mentőszervezetnek Tengelicen, az általános iskolában. Tengelic mentőcsoportja alapvetően vízkár-elhárítási feladatokra specializálódott, a minősítő gyakorlatukat is ennek megfelelően, sikeresen hajtottá végre, így Tengelic lakói még nagyobb biztonságban érezhetik magukat.

Az önkénteseket tömörítő csoportok a Katasztrófavédelemmel együtt, annak irányításával alkalmazhatóak a védelmi, kárelhárítási munkákra. Az önkéntes mentőcsoportok alkalmazásának feltétele, hogy a nemzeti minősítést megszerezzék, ehhez pedig teljesíteniük kell az alkalmazásukhoz szükséges gyakorlati, elméleti feladatokat, így szerezve meg a szükséges szaktudást, mely alkalmassá teszi őket a kárterületen való munkához.A csoport alkalmazására akkor kerülhet sor, ha más szervek (katasztrófavédelem, mentőszolgálat, stb.) erői, eszközei nem elegendőek a veszélyhelyzet felszámolásához, illetve ha azt a lakosság, valamint a létfenntartáshoz szükséges anyagi javak védelme indokolttá teszi.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close