full screen background image
Keresés
2021 május 6 - csütörtök
  • :
  • :

Napos idő és 30 fok várható

Napos idő és 30 fok várható

2020.06.26. Napos idő és 30 fok körüli csúcshőmérsékletek várhatók a hétvégén Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 16, napközben 30, szombat hajnalban 18, napközben 30, vasárnap hajnalban 18, napközben 31 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken, szombaton és vasárnap is mérsékelt légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken kissé és közepesen, szombaton kissé, vasárnap ismét kissé és közepesen felhős lesz. Csapadék nem várható.

Hétfőn hajnalban 19, napközben 26, kedd hajnalban 19, napközben 27, szerda hajnalban 16, napközben 29 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn mintegy 7 mm csapadék várható.

Országos előrejelzés

Pénteken általában több órára kisüt a nap, de emellett több helyen valószínű zápor, zivatar – nagyobb számban a délutáni, esti órákban, és kiemelten az északi országrészben. Néhol akár heves zivatar is kialakulhat. A szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében is lehetnek erős, vagy viharos széllökések. A hőmérséklet hajnalban 13-19 Celsius-fok között valószínű. Napközben 26-32 fokig melegszik a levegő.

Szombaton északkeleten, északon több helyen alakul ki zápor, zivatar. Az ország nagyobb részén ugyanakkor sok napsütésre van kilátás, többnyire kevés gomolyfelhővel, és csak néhol lehet csapadék. A szél nagy területen megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet általában 28-32 fok között alakul, de északkeleten napközben egy-két fokkal hűvösebb lehet.

Vasárnap nagyrészt napos idő várható északkeleten erőteljesebb, másutt többnyire gyenge gomolyfelhő-képződéssel. Délnyugaton nem várható csapadék, északkelet, kelet felé haladva nő a zápor, zivatar esélye. Zivatarok környezetében átmenetileg erős, vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimumhőmérséklet 15-21, a maximumhőmérséklet általában 28-33 fok között alakul, de északkeleten napközben egy-két fokkal hűvösebb lehet – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: kadarka.net

Kadarka.net/OMSZ
Read previous post:
Close