full screen background image
Keresés
2019 december 28 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Napsütéses, meleg idő várható Szekszárdon és környékén

Napsütéses, meleg idő várható Szekszárdon és környékén

2018.04.19. A következő napokban is folytatódik a napsütéses, meleg idő, Szekszárd környékén akár 24 fok is lehet.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 8, napközben 22, szombat hajnalban 8, napközben 24, vasárnap hajnalban 8, napközben 25 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken mérsékelt és élénk, szombaton és vasárnap mérsékel lehet a légmozgás. Az égbolt pénteken, szombaton és vasárnap főként derült, időnként kissé borús lehet. Csapadékra nem kell számítani

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében a hétvégihez hasonlóan alakulnak majd a hőmérsékletek, bár a hajnali csúcshőmérsékletek valamivel emelkednek és csapadék is várható. Hétfőn hajnalban 13, napközben 25, kedd hajnalban 14, napközben 22, míg szerda hajnalban 12, napközben 23 fok valószínű Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint hétfőn és kedden közepesen felhős lesz az ég és kisebb mennyiségű csapadék hullhat. Szerdára erősen beborulhat az ég, ekkor már jelentős mennyiségű, mintegy 18 milliméter csapadékra van kilátás.

Országos előrejelzés

Pénteken túlnyomóan napos idő várható, csapadék nélkül, de megélénkül, főként a keleti megyékben helyenként meg is erősödik szél. A minimumhőmérséklet általában 7-13 fok között alakul, de a szélvédett, fagyzugos helyeken pár fokkal hűvösebb is lehet. Napközben 19-25 fokig melegszik a levegő.

Szombaton is többfelé megélénkül a légmozgás, de emellett derült, száraz idő lesz. A leghidegebb órákban többnyire 5-11 fok lehet, de az Északi-középhegység völgyeiben és néhol az Alföldön 3-4 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok 21-26 fok között alakulnak.

Vasárnap is napos idő várható, de északkeleten, északon egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Helyenként megélénkülhet a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 6-11, a legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

A képen Szekszárd. Illusztráció: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
40 év 40 fa

2018.04.19....

Close