full screen background image
Keresés
2019 május 28 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Narancs figyelmeztetés: özönvíz zúdulhat Tolna megyére vasárnap

Narancs figyelmeztetés: özönvíz zúdulhat Tolna megyére vasárnap

2017.06.25. Két másodfokú figyelmeztető jelzést is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vasárnapra Tolna megye területére.

A másodfokú figyelmeztetés szerint vasárnap Tolna megyében közepes bekövetkezési kockázat mellett kialakulhat heves zivatar, károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében. Emellett másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várható felhőszakadások miatt. Mint az OMSZ közölte, intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Továbbra is érvényben várható hőség miatt pénteken kiadott esőfokú figyelmeztetés, mely szerint a napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű.

Vasárnapra az egész ország területére első- és másodfokú figyelmeztető jelzéseket adott ki az OMSZ. A legtöbb megyében ugyancsak másodfokú a figyelmeztetés szintje a várható heves zivatarok és felhőszakadások miatt.

Mindig ellenőrizze, hogy érvényes-e még a figyelmeztető jelzés. Ezt a met.hu oldalon teheti meg – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.06.25. vasárnap éjfélig

Vasárnapra virradó éjszaka nyugat felől tovább labilizálódik a légkör. Eleinte főként az Észak-Dunántúlon várható zivatartevékenység, majd hajnaltól délelőttig általában az ország északi felén és középső országrészben vannak kedvezőbb feltételek zivatarok kialakulásához. A kelet felé áthelyeződő zivatarokat felhőszakadás (20-50 mm), jégeső, viharos (60, néhol 80 km/h-t elérő szél) kísérhet.

Vasárnap főként a nap második felében, kiemelten a késő délutáni, esti órákban nyugat felől kiterjedt zivatarrendszer alakulhat ki. Nagyobb eséllyel a Dunántúl középső és déli tájain, a középső országrészben és az Alföldön a kelet, északkelet felé áthelyeződő heves zivatarokhoz több helyen viharos, helyenként 80-100 km/h-s szél, nagyobb méretű jég és 30-60 mm csapadék társulhat.

A képen Szekszárd. Fotó: Kiss Albert


ElőzőMagyar tudósok megmérték az Aranyjános kisbolygó forgási periódusát Következő„Vár a Megye – Tolna Megyei Értékek Napja” Györkönyben


Read previous post:
„Vár a Megye – Tolna Megyei Értékek Napja” Györkönyben

2017.06.24....

A rendőrök mentettek meg egy kismacskát Tamásiban

2017.06.24....

Close