full screen background image
Keresés
2022 január 18 - kedd
  • :
  • :

„Ne cigizz, inkább biciklizz” – 30 kilométer az egészségért

„Ne cigizz, inkább biciklizz” – 30 kilométer az egészségért

2016.10.10. A Magyar Rákellenes Liga és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében szombaton tartották meg a „Ne cigizz, inkább biciklizz” elnevezésű rendezvényt a Prométheusz parkban, valamint a Babits Mihály Kulturális Központ Csatár termében.

A rendezvény, melyet Ács Rezső, Szekszárd polgármestere nyitott meg, a Tűzoltózenekar színvonalas előadásával vette kezdetét. A polgármester üdvözölte a kezdeményezést, megköszönte a csatlakozó szervezeteknek és civileknek a részvételt és biztatott minden kilátogatót, hogy ismerkedjenek meg velük. Hiszen azon túl, hogy betekintést nyernek tevékenységükbe, rengeteg olyan információhoz juthatnak, mely hozzájárul egészségük megőrzéséhez.

Ács Rezső azt is elmondta, hogy a városfejlesztés rövidtávú tervei között szerepel a város bicikliútjainak jelentős mértékű fejlesztése, hogy minél többen tudjanak a munkahelyükre, iskolába kétkerekűvel közlekedni.

A Prométheusz parkban a For Fitt SE bemutatójával vette kezdetét a programsorozat, melyet a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesületének kutyás bemutatója követett, melynek köszönhetően a rendezvényre kilátogatók tanúi lehettek annak, hogy a vakok és gyegénlátók miként tudnak a vakvezető kutya segítségével közlekedni. Információt kaphattak arról is, milyen módon lehetnek rosszul, vagy egyáltalán nem látó embertársaik segítségére. Ezt követően a Maroknyi Székely népdalkör előadása következett.

A Babits Mihály Kulturális Központ Csatár termében Vígh Ferencné Rózsika Erős Árpád Örökös változás című versét adta elő, amit a Bartinás fiatalok néptáncbemutatója követett. A délutánba is belenyúló előadások során a hivatásos és civil szervezetek bemutatkozásával, valamint egészségmegőrzéssel kapcsolatos, színvonalas előadásokat hallgathattak az érdeklődők.

Akik aktívan is részt kívántak venni a kezdeményezésben, és egészségük megóvásáért szombat délelőtt is tenni akartak, azok biciklire pattantak, és rendőri felvezetéssel egészen a Sió-zsilipig kerekeztek, közel harminc kilométeres távot teljesítve ezzel.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close