full screen background image
Keresés
2021 június 25 - péntek
  • :
  • :

Négy Tolna megyei kistelepülés projektjét támogatja az Emmi

Négy Tolna megyei kistelepülés projektjét támogatja az Emmi

2018.01.02. Negyvenmillió forinttal támogatja pályázati úton az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága 119, közte négy Tolna megyei kistelepülés kulturális projektjét.

A negyvenmilliós keretösszegre 1000 fő alatti lélekszámú, hátrányos helyzetű magyarországi települések önkormányzatai pályázhattak kulturális projektek megvalósítása, minőségi kulturális értékekhez való hozzáférés lehetőségének bővítése céljából – tudatta az MTI-vel az Emmi kulturális államtitkársága.

A közlemény szerint a felhívásra 319 önkormányzat nyújtott be pályázatot, közülük 119 nyert el 140 ezer forinttól 400 ezer forintig terjedő, vissza nem térítendő támogatást programjai megvalósításához.

“Örvendetes, hogy a pályázók zöme hangsúlyt fektet a helyi közösség ismereteinek, kulturális tapasztalatainak bővítésére, pártolja a családi kohéziót szolgáló események szervezését, illetve odafigyel a határon túli testvértelepülésekkel való kapcsolattartásra, a kapcsolatok erősítésére” – értékelte az eredményt az államtitkárság.

Tolna megyéből négy település projektjét támogatják 1,4 millió forint értékben. A miszlai önkormányzat a „Hazahív a harangszó címmel kulturális és értékmegőrző nap” megvalósításának támogatására nyert el 300 ezer forintot. A kisvejkei önkormányzat az ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark megtekintéséhez nyert el 400 ezer forint támogatást. Keszőhidegkút 400 ezer forintos támogatást nyert el egy Budapesti kirándulásra, a Nemzeti Színház előadásának megtekintésével. Értény önkormányzata ugyancsak egy budapesti kirándulás megvalósításához nyert el 300 ezer forint támogatást.

Illusztráció: faktor.hu

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close