full screen background image
Keresés
2020 szeptember 18 - péntek
  • :
  • :

Negyedik lett Csehországban a szekszárdi Szemerei Levente

Negyedik lett Csehországban a szekszárdi Szemerei Levente

2018.06.18. Szemerei Levente képviselte országunkat és a Szekszárdi Sportközpontot szombaton a csehországi Vyškov-ban egy U20-as atlétikai viadalon, melyen öt ország – Lengyelország Szlovákia Csehország, Szlovénia és Magyarország – legjobbjai mérték össze tudásukat.

Minden versenyszámban az adott nemzet két legjobb U20-as versenyzője indult, így futamonként 10 versenyző várta a rajtot. Leventének az idei év komoly változásokat hozott, mivel korosztály váltásának köszönhetően a 2000 méteres akadályfutás 3000-re nőtt. Ebben a számban ez fokozattan számít, mivel nem csak a táv, hanem a gerendák száma is másfélszeresére növekszik.

Szerencsére nem szegte kedvét a sok változás és kemény munkájának köszönhetően 9:26,3-as idejével a remek 4. helyen ért célba. A versenyt 9.10-es időeredménnyel a lengyel versenyző nyerte, a dobogóhoz 9.20-as időeredmény kellett. Levente 9.34-es egyéni csúcsát 8 másodperccel lefaragva tovább robog a felnőtt nemzetközi mezőny felé.

Zárásként egy érdekes statisztika: Levente eddig minden válogatott versenyén egyéni csúcsot futott. Emiatt remélhetőleg még sokat láthatjuk a címeres mezben, hiszen edzőjével Szőke Gergővel eltökélt céljuk a felnőtt válogatottság.

Forrás: Szekszárdi Sportközpont
Read previous post:
Close