full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

Negyedikek lettek a dombóvári tűzoltók az országos közlekedésbiztonsági versenyen

Negyedikek lettek a dombóvári tűzoltók az országos közlekedésbiztonsági versenyen

2018.06.08. A katasztrófavédelemnél dolgozó gépjárművezetők, illetve az ügyintézőként gépjárművet vezetők mérték össze elméleti és gyakorlati tudásukat azon a versenysorozaton, amelynek végén a megyei versenyeket, majd az öt regionális fordulót követően országos győzteseket hirdettek.

A zsámbéki Driving camp vezetéstechnikai centrumban június 5-én megrendezett Országos Közlekedésbiztonsági Verseny döntője végeztével a legjobb tűzoltó gépjárművezető cím Pest megyéhez került, ügyintézői kategóriában pedig Veszprém megye bizonyult a legjobbnak.

A regionális döntőben készenléti szer kategóriában Tormási Tamás és Simon Jenő, dombóvári hivatásos tűzoltók második helyezést értek el, mely eredményükkel bejutottak a kedden megtartott országos döntőbe, ahol negyedik helyen végeztek.

A verseny tavaly hagyományteremtő céllal indult, azért, hogy létrejöjjön egy olyan, a gépjárművezetést népszerűsítő versenysorozat, ami ráirányítja a figyelmet a balesetmentes vezetés fontosságára. A versenyfeladatok megoldását követően dőlt el, hogy idén ki érdemli meg a „Katasztrófavédelem legjobb tűzoltó gépjárművezetője 2018”, valamint a „Katasztrófavédelem legjobb ügyintéző gépjárművezetője 2018” elismerő címet.

Az országos döntőbe a készenléti szer gépjárművezetői, valamint személygépjármű ügyintézői kategóriában összesen hatvanan jutottak be, a teljes versenysorozatban összesen nyolcszázan vállalkoztak arra, hogy összemérjék tudásukat a többi indulóval.

A versenyzők elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg, a szervezők ezeket úgy állították össze, hogy igazodjanak az elmúlt időszakban bekövetkezett balesetekhez, mutassák meg azok elkerülésének lehetőségeit, így például a versenyzőknek bizonyítaniuk kellett, mennyire ismerik az elsőbbségadás és a megkülönböztető jelzés használatának szabályait, milyen ügyesen tolatnak, manővereznek szűk helyen, vagy tudják uralni járművüket, ha hirtelen, éles kormánymozdulatra van szükség.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close