full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Négyezer fa és cserje elültetése a cél az idén Szekszárdon

Négyezer fa és cserje elültetése a cél az idén Szekszárdon

2019.08.30. Faültetéssel szeretné növeli a zöldfelületek arányát az önkormányzat Szekszárdon. A cél, hogy év végéig legalább négyezer cserjét ültessenek el, a munkába a lakosságot is bevonnák.

Ács Rezső polgármester a témával kapcsolatban péntek délelőtt megtartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, Szekszárdon fontos kérdésnek tekintik a környezetvédelmet. Felidézte, az önkormányzat nemrég akciót indított a csapvízfogyasztás népszerűsítésére, a PET palackok mennyiségének csökkentése érdekében. Emellett új, környezetbarát szennyvíztisztító telep is létesül.

Kiemelte, szeretnének újabb lépést tenni és jelentős mértékben tovább növelni a zöldfelületek arányát a városban. Mint mondta, az ügy érdekében már sokat tettek ebben az évben, ugyanis az idén eddig 3424 fát és cserjét ültettek el. Hozzátette, ezt a számot most újabb 222 fa elültetésével gyarapítják, a fák a város különféle területein kapnak helyet. Megjegyezte, külön kezdeményezésre további kétszáz fa lett elültetve az idén Szekszárdon.

Az önkormányzat célja, hogy az év végéig legalább négyezer fa és cserje kerüljön elültetésre – mondta a polgármester. Hozzátette, a költségeket a város saját költségvetése terhére fedezik.

Arról is szólt, hogy – amellett, hogy az önkormányzat szeretne élen járni ebben a munkában – a szekszárdi civil szervezetek, polgárok, különös tekintettel a fiatalok segítségére is számítanak. Megosztotta, ezt a körzetek képviselőinek közreműködésével képzelik el. Abban szeretnének iránymutatást adni a lakosságnak, hogy hova és milyen fát ültessenek, ez ugyanis városképi szempontból lényeges.

Ha a lakosság bevonása sikeres lesz, akkor a remények szerint év végéig akár ötezerre is nőhet az elültetett fák és cserjék száma a megyeszékhelyen – tudatta a városvezető. Hozzáfűzte, a faültetéseket 2020-ban is folytatni kívánják.

Katz Zoltánné főkertész elmondta, összesen tízféle fát, főként oszlopos fajtákat ültettek, ültetnek el. Az idén eddig közel 3 millió forintot költöttek a célra. Hozzátette, az újabb faültetést két héten belül megkezdődhet.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close