full screen background image
Keresés
2021 augusztus 6 - péntek
  • :
  • :

Nem jelentek meg az ÉSZ képviselői a rendkívüli közgyűlésen

Nem jelentek meg az ÉSZ képviselői a rendkívüli közgyűlésen

2019.12.12. A testület határozatképtelensége miatt elmaradt a szekszárdi közgyűlés csütörtök délutánra meghirdetett rendkívüli ülése, miután az Éljen Szekszárd (ÉSZ) egyetlen képviselője sem jelent meg.

Mivel a 14 tagú testületből csak a FIDESZ-KDNP hat képviselője volt jelen és ezért a határozathozatalhoz szükséges létszám nem volt meg, Ács Rezső (FIDESZ-KDNP) a testület határozatképtelenségéről tájékoztatta a jelenlévőket. Hozzátette, az ÉSZ szóban jelezte távolmaradását. Mint elmondta, az ÉSZ úgy tájékoztatta, hogy „hétfőn esetleg ráérnek”. Így az is meglehet, hogy a december 23-ra kitűzött rendkívüli közgyűlés és közmeghallgatás előtt még egy rendkívüli közgyűlést tartanak.

A csütörtöki rendkívüli közgyűlést azért hívta össze Ács Rezső polgármester, mert törvényességi észrevételt tett az ÉSZ által beterjesztett és a testület által november 28-án elfogadott „ez a minimum” elnevezésű, valamint a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást elősegítő terv kidolgozását célzó javaslattal kapcsolatosan. Mint mondta, azért szerette volna újratárgyalni a két javaslatot, mert azok értelmezhetetlen kitételeket tartalmaztak. Hozzátette, mindkét napirendi pontot ismét előterjeszti majd.

A közgyűlésnek ugyancsak döntést kellett volna hoznia a szociális célú tűzifa beszerzésével és kiszállításával kapcsolatosan ismételten lefolytatott beszerzési eljárás eredményének jóváhagyásáról is. Hozzátette, az előző közgyűlésen a testület egybehangzóan véleményt nyilvánított arról, hogy a témában döntést kell hozni. Ács Rezső tudatta, a szociális tűzifa beszerzésén és kiszállításán 170 család téli tűzifa ellátása múlik. Mint mondta, a fa így nem fog a családokhoz eljutni karácsonyig.

A polgármester azt is tudatta, hogy jelenleg 66 – közte több fajsúlyos – téma, napirendi pont van, amiről a közgyűlésnek tárgyalnia, döntést kell hoznia. Hozzátette, a legutóbb tíz napirendi pontról 4,5 órán át tárgyalt a testület.

Ács Rezső úgy fogalmazott, „örülne ha véget érne a választási kampány”. A polgármester szerint túl kellene lépni a közösségi médiában való szereplésen és az ÉSZ képviselőinek a közgyűlésen az arcukat adva, valamint a sajtónak elmondva kellene a megfelelő válaszokat megadniuk.

Portálunk a közgyűlést követően megpróbálta az ÉSZ-től megtudni, hogy tagjai miért nem vettek részt az ülésen, de este negyed 9-ig nem sikerült hivatalos választ szereznünk a kérdésre.

Fotó: Kadarka.net

 
Read previous post:
Close