full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Nem lehet panasz a húsvéti hosszú hétvégén várható időjárásra

Nem lehet panasz a húsvéti hosszú hétvégén várható időjárásra

2020.04.09.  Kellemes tavaszi időjárás várható a húsvéti hosszú hétvégén Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 5, napközben 22, szombat hajnalban 7, napközben 22, vasárnap hajnalban 6, napközben 22 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken élénk, szombaton gyenge, vasárnap mérsékelt légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken és szombaton kissé felhős, vasárnap kissé és közepesen felhős lesz. Csapadékra nincs kilátás.

A jövő hét első napján is a hétvégihez hasonló időjárás várható, ám aztán ismét csökken a várható csúcshőmérséklet. Hétfőn hajnalban 10, napközben 25, kedd hajnalban 6, napközben 12, szerda hajnalban 1, napközben 14 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Kedden mintegy 3-4 mm csapadék várható.

Országos előrejelzés

Pénteken a sok napsütést csupán kevés gomoly- illetve fátyolfelhő zavarhatja. Csapadék nem lesz. A szél többfelé megélénkül, a Dunántúl keleti felében, illetve északkeleten olykor meg is erősödhet. A leghidegebb órákban általában 2 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, de az északi völgyekben, a Duna-Tisza-közén és a Dráva mentén gyenge fagy is lehet. Napközben 16-23 fokig melegszik a levegő, északkeleten lesz a hűvösebb, délen, délnyugaton a melegebb.

Szombaton és húsvétvasárnap is sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. Szombaton legfeljebb az északkeleti megyékben és a Tiszántúlon élénkülhet meg a légmozgás, vasárnap az Alpokalján és a Kisalföld nyugati felén meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap mínusz 2 és plusz 7 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 16-23, vasárnap 19-24 fok között alakulnak

Húsvéthétfőn még több órára kisüt a nap, de nem lesz zavartalan napsütés, sőt a nap második részétől felhősödés kezdődik. Északon, északkeleten már kisebb eső, zápor előfordulhat. A szél sokfelé megerősödik, estétől északnyugatira fordul, és viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet 5-12, a maximumhőmérséklet 20-25 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Illusztráció: kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close