full screen background image
Keresés
2019 október 30 - szerda
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Nem talált legyőzőre a bevetési ruhában rajthoz álló szekszárdi tűzoltó Szeghalmon

Nem talált legyőzőre a bevetési ruhában rajthoz álló szekszárdi tűzoltó Szeghalmon

2017.09.26. Kategóriájában első helyen végzett Lugosi Gábor, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője a hétvégén a Békés megyei Szeghalmon megrendezett jótékonysági futóversenyen.

A rendezvény különlegességét az adta, hogy egyenruhás kategóriában is indulhattak a futók, akiket az ország minden részéből vártak. A védőruhában induló versenyzők által befolyt összeg a rászoruló tűzoltókat segítő „Tűzoltókért alapítvány” számlájára került.

A IV. Szeghalmi Pákász Futam rajtja a Nagy Miklós utcai D’Orsay-kastély elől indult, a versenyzők az öt kilométeres városi táv, valamint a huszonegy kilométeres félmaraton távokon indulhattak szeptember huszonharmadikán. A gyerekeket ezer, a családokat pedig az ötszáz méteres távra várták a szervezők.

Lugosi Gábor a dobogó legfelső fokán Szeghalmon. Fotó: Katasztrófavédelem. 

Az egyenruhás kategória lényege az volt, hogy a versenyzők teljes védőfelszerelésben, vagyis védőruhában, sisakban és mászóövvel teljesítették a városi, öt kilométeres távot. Könnyítésként, és a sérülések elkerülése érdekében védőcsizma helyett futócipő használata engedélyezett volt.

Tolna megyéből Lugosi Gábor tű. főtörzsőrmester, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője indult a megmérettetésen. Gábor a kategóriában nem talált legyőzőre, így a táv teljesítését követően a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Lugosi Gábornak nem ez volt az első hasonló versenye, a szeptember 16-ai Bonyhád-Bátaszék Futóversenyen is megmérettette magát, illetve májusban a szekszárdi Borvidék Félmaratonnak is különleges színfoltja volt, melyről IDE kattintva olvashat bővebben.

A vezetőképen Lugosi Gábor a májusban Szekszárdon megtartott 8. Borvidék Félmaratonon. Fotó: Kadarka.net

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Műfüves focipályát avattak Szekszárdon

2017.09.26....

Close