full screen background image
Keresés
2021 augusztus 1 - vasárnap
  • :
  • :

Nem változott a jelentős befolyásoló erővel rendelkező médiaszolgáltatók köre

Nem változott a jelentős befolyásoló erővel rendelkező médiaszolgáltatók köre

2016.09.30. A médiatanács szerint továbbra is a TV2 Média Csoport Kft., a Magyar RTL Televízió Zrt., valamint a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. minősül jelentős befolyásoló erővel rendelkező médiaszolgáltatónak. A testület az utóbbi ellen a médiapiaci koncentráció megelőzésére irányuló eljárást indít.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatóságának MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében emlékeztettek: a médiatanács minden év szeptember 30-ig lefolytatja a jelentős befolyásoló erővel rendelkező médiaszolgáltatókat meghatározó eljárását. Ilyen szolgáltatónak az minősül, amely legalább 15 százalékos éves átlagos közönségaránnyal rendelkezik, és legalább egy médiaszolgáltatásának éves átlagos közönségaránya eléri a három százalékot.

A testület eheti ülésén a TV2 Média Csoport Kft.-ről, a Magyar RTL Televízió Zrt.-ről, valamint a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-ről állapította meg, hogy jelentős befolyásoló erővel rendelkezik.

Hozzátették: a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. esetében a testület a médiapiaci koncentráció megelőzésére irányuló eljárást indít, mert rádiós és audiovizuális médiaszolgáltatásainak éves átlagos közönségaránya együttesen meghaladja a 40 százalékot (46,5 százalék).

Kadarka.net/MTI

* A kép illusztráció