full screen background image
Keresés
2019 május 31 - péntek
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Nemes célért gyűjtött a kormányhivatal és a Szekszárdi Járási Hivatal

Nemes célért gyűjtött a kormányhivatal és a Szekszárdi Járási Hivatal

2017.12.11. Sok rászoruló karácsonyát teszik szebbé a Tolna Megyei Kormányhivatal és Szekszárdi Járási Hivatal munkatársai által összegyűjtött adományok, melyeket a Szent Erzsébet Karitász szekszárdi csoportja juttat el a nehéz sorsú emberekhez.

Nem az a lényeg, hogy mennyit adnak, hanem az, hogy amit adnak azt mekkora szeretettel adják – idézte Kalkuttai Szent Teréz gondolatait dr. Horváth Kálmán Tolna megyei kormánymegbízott hétfő délelőtt Szekszárdon, az adományok átadásán. Mint azt hozzáfűzte, a Tolna Megyei Kormányhivatal és Szekszárdi Járási Hivatal munkatársai nagy szeretettel gyűjtötték az adományokat Szekszárd és a megye rászorulói részére. A kormánymegbízott tudatta, úgy véli, nemcsak azért kell adakozni, mert keresztények vagyunk, hanem mert a humánum is ezt diktálja.

Dr. Horváth Kálmán azt is megosztotta, a kormányhivatalnál ezt volt a negyedik ilyen karácsonyi adománygyűjtés, illetve, hogy az adományok száma évről évre nő, miközben minőségi javulás is megfigyelhető.

Dr. Ugodi Andrea, a Szekszárdi Járási Hivatal vezetője arról szólt, hogy az összegyűjtött adományok között sok olyat találni, melyet az adományozó saját maga készített el, például kézműveskedéssel, vagy éppen sütéssel.

Fotó: Kadarka.net

A Tolna Megyei Kormányhivatal és Szekszárdi Járási Hivatal munkatársai által gyűjtött adományokat szétosztó Szent Erzsébet Karitász szekszárdi csoportjának elnöke, Kovács Jánosné elmondta, összesen mintegy 1300 „rászoruló ügyfelük” van és általában havonta 150-200 ember fordul hozzájuk segítségért. Hozzátette, az év tíz hónapjában tartanak havi rendszerességgel adományosztást.

Nemcsak az általuk gyűjtött cipőkkel, ruhákkal és háztartási eszközökkel, de élelmiszerrel is segítik a rászorulókat. Élelmiszert vesznek például a templomban a hívek által Szent Antalnak bedobott adományokból is, nemrég pedig egy tonna ételt gyűjtöttek össze egy helyi nagyáruházban. Emellett a szekszárdi önkormányzat is támogatja a csoportot.

A kormányhivatal és a járási hivatal munkatársai által adományozott és az egyéb úton kapott adományokból 350-400 embernek tudnak gazdag csomagot összeállítani karácsonyra – tudatta Kovács Jánosné. Arról is beszámolt, hogy tapasztalata szerint az emberek adakozók, valamint, kiemelte, sokszor egy mosoly is elegendő ahhoz, hogy jót tegyünk másokkal.

A vezetőképen: Dr. Ugodi Andrea, Dr. Horváth Kálmán és Kovács Jánosné.  Fotó: Kadarka.net


adományozás dr. Horváth Kálmán dr. Ugodi Andrea karitatív kormányhivatal Kovács Jánosné ruházat Szent Erzsébet Karitász


Read previous post:
Close