full screen background image
Keresés
2021 november 27 - szombat
  • :
  • :

Nemes misszióba fogott a Szent József Iskolaközpont

Nemes misszióba fogott a Szent József Iskolaközpont

2015.10.20. Missziós ruhavásárt szervezett a Szent József Iskolaközpont, az akció célja a kárpátaljai Szent Mihály Gyermekotthon segítése volt.

Az iskolaközpont a Pápai Missziós Művekkel együttműködésben szervezett adománygyűjtést az iskola épületében hétfőn és kedden. A kínált – főként ruházati cikkeket – az iskolások és szüleik ajánlották fel a nemes cél érdekében – tudta meg a Kadarka.net Mayerné Piroskától a missziós gyűjtés vezetőjétől. A portékákat az iskolások és tanárok kínálták az érdeklődők részére. Az adományozók gyermek- és felnőtt ruhákhoz, cipőkhöz juthattak hozzá igen olcsón.

A képen a misszióban részt vállaló diákok pakolják a felajánlott holmikat, mögöttük vezetőjük, Mayerné Piroska Fotó: Janóné Puska Valéria

Többnyire jó állapotú használt ruhákat ajánlottak fel a segítőkész szülők, de olyan darabok is akadtak, melyeken még ott lógott a címke. A pólókat 100-200 forintért, a kabátokat 1000 forint körüli – baráti – áron lehetett megvenni. Ezek mellett többek között készségfejlesztő játékokat, gyermekkönyveket és plüss figurákat is kínáltak. A missziós vásár bevételét, mintegy húszezer forintot a Kárpátalján működő Szent Mihály Gyermekotthon új épületének építésére ajánlják fel.

Az akcióhoz rengeteg adományt ajánlottak fel, ezért karácsony környékén várhatóan megismétlik a missziós ruhavásárt.
Read previous post:
Close