full screen background image
Keresés
2019 december 15 - vasárnap
  • :
  • :

Nemzetközi fotópályázat a Dunáról

Nemzetközi fotópályázat a Dunáról

2017.06.05. A Duna egy napja címmel hirdet amatőr és profi fotósok számára nemzetközi pályázatot a Capa Központ és a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A pályázatra a Duna és a vízgyűjtő területein folyó vizek fontosságát és sokoldalúságát megjelenítő, június 27. és július 1. között készült képeket várnak Magyarország mellett tizenhárom ország fotósaitól – olvasható az MTI-hez elküldött közleményben.

A felhívás témája a Duna és vízgyűjtő területeinek pár napja, középpontban június 29-ével, a Duna nemzetközi napjával. Az eredményhirdetést október 14-én tartják Budapesten. A fotókat szakmai zsűri bírálja el, tagjai Keleti Éva, Pályi Zsófia, Kovalovszky Dániel és Szalontai Ábel fotográfus, valamint Lukács György, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főtanácsosa.

A tájékoztató idézi Joó István vízdiplomáciáért, vízipari exportért és a Duna Régió Stratégia (DRS) végrehajtásáért felelős miniszteri biztost, aki hangsúlyozta: 2017-ben a DRS soros elnökségét Magyarország tölti be, ezért az idén kiemelt támogatásban részesül minden olyan kezdeményezés, amely a Duna fontosságára, természeti szépségeire és a művészetekben betöltött szerepére hívja fel a figyelmet.

A Duna vízgyűjtő területének országai 2004. június 29. óta ünneplik a Duna nemzetközi napját abból az alkalomból, hogy ekkor írták alá a folyó és a vízgyűjtő területén lévő folyók megóvására a Duna-védelmi Egyezményt.

Fotó: Lencsés János

MTI
Read previous post:
Close