full screen background image
Keresés
2019 november 4 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Népszavazást kezdeményeztek Tolnanémediben, hogy ne költözzenek fogyatékkal élők a faluba

Népszavazást kezdeményeztek Tolnanémediben, hogy ne költözzenek fogyatékkal élők a faluba

2018.03.29. Fogyatékos embereknek épülő lakásotthonok telkeiről rendeznek népszavazást május 6-án Tolnanémedin.

A Tolna megyei község lakóinak a következő kérdésre kell válaszolniuk: “Akarja-e Ön, hogy Tolnanémedi község önkormányzatának képviselő-testülete visszavonja a 25/2017./III.22./ÖK számú határozatát, melyben intézményi férőhely kiváltásához ingatlant (5 db építési telket) biztosít?”

Takács Erzsébet, a település jegyzője az MTI-nek elmondta: képviselő-testület 2017. március 22-i határozatában biztosított telkeket négy lakásotthon és egy foglalkoztató műhely számára. A lakásotthonokba a belecskai Mechwart András Otthon fogyatékkal élő lakói költöznének, összesen negyvennyolcan.

Vígh László, a község független polgármestere azt mondta, a népszavazás kezdeményezője szerint a lakásotthonok “rontani fogják a település életét”.

A népszavazás kiírását 218-an támogatták aláírásukkal; az 1030 lakosú településen a legutóbbi időközi választáson 861 választásra jogosult vehetett részt; a népszavazás akkor lesz érvényes, ha a választók fele érvényesen szavaz. Eredményes, ha az érvényes szavazatok több mint fele ugyanúgy válaszolja meg a feltett kérdést.

MTI


Tolnanémedi Vígh László
ElőzőMegújul a Pollack Mihály utca KövetkezőHúsvét - Nagycsütörtökön az utolsó vacsorára emlékeznek a keresztények