full screen background image
Keresés
2020 szeptember 18 - péntek
  • :
  • :

Újborok és ínyencfalatok – népszerű volt a szekszárdi Márton-nap

Újborok és ínyencfalatok – népszerű volt a szekszárdi Márton-nap

2016.11.14. A szombati esős időjárás ellenére is látogatott volt az idén harmadik alkalommal megrendezett városi Márton-napi mulatság.

A pénteken és szombaton a Béla király téren megtartott szekszárdi Márton-napi vigasságon – a szombati rossz időjárás ellenére is – közel ezerötszázan vettek részt. A tíz koncert, illetve az összes program közül a legnépszerűbbnek a Rudán Joe koncert bizonyult – mondta el a Kadarka.net kérdésére Berlinger Attila, a Szekszárdi Turisztikai Non-Profit Kft. ügyvezetője. A megkezdett úton haladva, jövőre is biztosan megrendezik a szekszárdi Márton-napi vigasságot – fűzte hozzá.

Mint azt korábban már megírtuk, a rendezvényen Márton-napi, libából és egyebekből készülő ínyencfalatokkal, illetve hat szekszárdi pincészet boraival várták a vendégeket. Az óvörösök mellett mindegyik pincészetnél lehetett fehér, vagy rozé újbort kóstolni. A rendezvénysátor mellett pedig helyi termelők kínálták portékájukat a látogatóknak. A vendégek összesen tíz – főként jazz, blues és rock – koncertet hallhattak, de volt funky party is, de programokkal várták a gyermekes családokat is.

Lányi Péter és a vidám borisszák. A Szekszárdi Muslincák Férfikar is fellépett a pénteki megnyitón. Fotó: Kadarka.net

A Márton-napi mulatságot elsőként 2014-ben rendezte meg hagyományteremtő szándékkal az önkormányzat. A tavalyi nagy sikerű rendezvény után az idén már egy nagyobb sátor  várta a látogatókat.

A részletes programleírást itt találja – kattintson!

Az önkormányzat célja, hogy a Márton-nap is illeszkedjen a népszerű városi rendezvények azon sorába, mellyel – szinte az év minden hónapjában – egy-egy nívós programot kívánnak a szekszárdiak asztalára tenni. Bíznak benne, hogy a kezdetben egy estés, mára pedig másfél napos Márton-napi ünnep néhány éven belül egy sokkal nagyobb rendezvénnyé növi ki magát.

Márton-nap: helyet követelt magának a szekszárdi ünnepek sorában

A képek a Márton-napi ünnep pénteki megnyitóján készültek. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close