full screen background image
Keresés
2019 december 30 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Az NKE-vel csatázik a KSC Szekszárd Budapesten

Az NKE-vel csatázik a KSC Szekszárd Budapesten

2018.10.05. Szombat este fél héttől az újonc NKE-Csata otthonában, a Ludovika Arénában lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd. Az NB1 A-csoportos bajnokság 2. fordulóbeli találkozójára egyesület ingyenes szurkolói buszt indít.

Szoros összecsapást hozott az Atomerőmű KSC Szekszárd és a PEAC-Pécs szerdai összecsapása, amelyet Theodoreán Alexandráék végül öt ponttal nyertek meg. Bár Djokics Zseljko csapata a mérkőzés nagy részében tíz pont körüli különbséggel vezetett, a vendégek az utolsó negyedben felzárkóztak és négy perccel a lefújás előtt a vezetést is átvették. Az egész mérkőzésen jellemző gyenge támadójáték ellenére – a KSC 12,5 százalékkal tüzelt a triplavonalon túlról és 19 labdát adott el – a csapat a hajrában megrázta magát és pontos megoldásokat választva végül bebiztosította a győzelmet.

A csapat legjobbja Erica McCall lett 11 ponttal, 15 lepattanóval és 2 blokkal, de rajta kívül két számjegyű VAL pontot gyűjtött még Abby Bishop (10 pont, 7 lepattanó), a csereként beálló Bálint Réka (5/3 pont, 4 lepattanó) és a végjátékban fontos kosarakat szerző Gereben Lívia (9 pont, 7 lepattanó) is. A baranyaiaknál Simon Zsófia 16 pontig jutott.

A soron következő találkozó nem csak a további eredményes bajnoki szereplés, hanem a jövő heti Lille elleni Euroliga-selejtezőre való felkészülés miatt is igen fontos lesz, hiszen most már kevesebb, mint egy hét van vissza az idei szezon menetrendjét nagymértékben befolyásoló párharc első felvonásáig.

Az NKE-Csata újonc csapatként kezdi meg a 2018/2019-es NB1 A-csoportos bajnokságot, miután az előző szezonban a Csata Diáksport Egyesület megnyerte az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Amatőr Nemzeti Bajnokságát. A hosszú évek óta az ország egyik első számú utánpótlás műhelyének számító Csata DSE az élvonalbeli indulást a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel való együttműködés keretében vállalta, a hazai meccseit az NKE idén átadott, 1500 férőhelyes Ludovika Arénájában játssza.

A Csata tavalyi amatőr csapatából négyen távoztak a nyáron: Bernáth Réka az MTK-hoz, Kocsis Fanni a Sportdarázshoz, Madár Eszter és Kata pedig a Vasas Akadémiához igazolt. A mindössze 25 éves Tursics Krisztián vezetőedző idén is számíthat a fiatal Angyal Barbarára, Boros Júliára, Horváth Fruzsinára, Karagits Kírára, a ceglédi kitérő után tavaly hazatérő Lelik Rékára, illetve Mányoky Rékára, Pálinkás Enikőre és Solymosi Noémire.

Erősítésként két amerikai légiós, a bedobó Kelley Austria és a center Kelsey Lang, továbbá Adamecz Lilla (MTK), Horváth Bernadett (MTK), Nagy-Bujdosó Nóra (Győr) és Radócz Fanni (Szeged) érkezett.

A fővárosiak az első fordulóbeli, MTK elleni találkozójukat november 17-én játsszák majd le, így ellenünk fognak bemutatkozni az élvonalban. A KSC és a Csata az előszezon során három alkalommal is találkozott egymással: szeptember 1-én a Csata (89-88), 8-án pedig a KSC (69-68) nyert hazai pályán. A harmadik összecsapás a Sió Kupa döntője volt, ahol az immáron teljes létszámmal felálló Szekszárd 81-64-re győzedelmeskedett.

Az eddig lejátszott találkozók alapján kijelenthető, hogy az NKE-Csata újonc együttesként is komoly eredményekre lehet képes, hiszen a tehetséges fiatalok és a rutinos játékosok az ambiciózus szakmai irányítás mellett igen erős játékerőt képviselnek.

A szombati Csata-KSC találkozó (vezeti: Tözsér Dénes, Mészáros Balázs, Lengyel Ádám) 18:30-kor kezdődik a budapesti Ludovika Arénában. Arról egyelőre nem rendelkezünk információval, hogy a MindiGO Sport közvetíteni fogja-e a találkozót, így aki biztosan nem szeretne lemaradni a mérkőzésről, az az ingyenes szurkolói busszal vagy egyéni utazás keretében még elkísérheti a csapatot a fővárosba.

Az NB1 A-csoportos bajnokság alapszakaszának 2. fordulójában szombaton BEAC-Győr (15:00), ZTE-CEKK (17:00) és Sopron-DVTK (18:00) összecsapásokat, vasárnap PEAC-MTK (17:00), november 17-én pedig Vasas-PINKK mérkőzést rendeznek.

Forrás: kscszekszard.hu


ElőzőEgész-ség hét a Babits Mihály Kulturális Központban


Read previous post:
Close