full screen background image
Keresés
2021 június 23 - szerda
  • :
  • :

NMHH: Továbbra is kevés magyar terméket hirdetnek a tévékben

NMHH: Továbbra is kevés magyar terméket hirdetnek a tévékben

2020.03.22. Az új tévéreklámoknak mindössze 3,5 százaléka népszerűsít magyar terméket vagy szolgáltatást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának legutóbbi ülésén elfogadott, új tanulmány szerint.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a hatóság 34 televízió műsorkínálatát vizsgálta, ebben az összes szpot 49 százalékát kitevő, 2806-féle új hirdetést több mint 1,5 millió alkalommal ismételték.

Ez az adat nem mutat lényegi eltérést a két évvel ezelőtti azonos időszakban mért számokhoz képest, akkor 2798-féle új reklámot 1,4 milliószor sugároztak, a közreadott reklámok 47 százalékaként – közölték. Hozzátették: nőtt viszont 2018-hoz képest az egy csatornára jutó összes reklámszpot (mintegy 9 százalékkal, 90 934-ra), az egy csatornára jutó összes új hirdetés (12 százalékkal, 44 556-ra), és az új reklámfilmek átlagos ismétlésszáma (szintén mintegy 9 százalékkal, 540-re).

A legtöbb új reklámot továbbra is az általános szórakoztató csatornákon – a többi közt az AXN-en, a Comedy Centralon, a Cool TV-n vagy a Viasat 3-on – láthatták a nézők.

Az NMHH felhívta a figyelmet arra, hogy a hangsúlyozottan magyar terméket, szolgáltatást népszerűsítő reklámszpotok a korábbi évek elemzéseihez hasonlóan rendkívül alacsony – 3,5 százalékos – esetszámban voltak láthatóak. A visszaesés azonban megtorpant, ugyanis ez az adat 2018 azonos időszakában 2,9 százalék volt – ismertették.

A teljes tanulmány az NMHH honlapján lesz olvasható.

MTI
Read previous post:
Close