full screen background image
Keresés
2020 szeptember 15 - kedd
  • :
  • :

Nőnapi Programkavalkádra várják a hölgyeket, családokat Szekszárdon

Nőnapi Programkavalkádra várják a hölgyeket, családokat Szekszárdon

2018.02.27. Egész hétre szóló programsorozattal várják a szekszárdi és város környéki hölgyeket, illetve családokat nőnap alkalmából a Babits Mihály Kulturális Központban. Március 10-én szombaton tartják meg a Nőnapi Programkavalkádot, mely egész napos kikapcsolódást kínál az érdeklődőknek. 

Az önkormányzat, a Babits Mihály Kulturális Központ és a Mentálhigiénés Műhely által hagyományteremtő szándékkal útjára indított Nőnapi Kavalkád című programsorozat a városi rendezvények sorába illeszkedik – tudatta Ács Rezső polgármester a kulturális központban kedd délelőtt a rendezvényről tartott sajtótájékoztatón. Emlékeztetett, a város kérése az volt a kulturális központ felé, hogy hozzanak olyan új rendezvényeket Szekszárdra, mellyel különleges programokat tudnak kínálni. A nemzetközi nőnap alkalmából megrendezendő programsorozat – mely az első az éves városi rendezvények sorában –  egy újabb lépés ezen az úton.

Mint Ács Rezső fogalmazott, igyekeztek idősek és fiatalok számára egyaránt vonzó programkínálatot összeállítani. A programok – az alkalom jellegéből fakadóan –  főként a hölgyeknek szólnak, ám ettől függetlenül minden érdeklődőt várnak. Gergely Róbert március 8-i, vagyis nőnapi koncertjén az önkormányzat egy-egy szál virággal is kedveskedik az első száz hölgynek – tudatta a polgármester.

Pócs Margit, a társszervező Mentálhigiénés Műhely elnöke arról szólt, hogy a tavaly megtartott Nőnapi Kavalkád után sok olyan visszajelzés érkezett, mely alapján nagy szükség van erre a jellegű programkínálatra. A nők számára rendkívül fontos, hogy mentálisan is tudjanak töltekezni, a Mentálhigiénés Műhely által kínált programokat pedig ennek fényében állították össze, minden korosztályra gondolva – tájékoztatott az elnök.

A Mentálhigiénés Műhely szervezésében megtartandó, ingyenesen látogatható programok március 10-én délután fél kettőkor kezdődnek Török István pszichológus, A nő és a lelki egészség című előadásával, majd fél négytől hangfürdőt(hangrelaxáció tibeti hangtálakkal és gonggal) tartanak. Délután fél ötkor kezdődik a Mesetükör-női sorsok a népmesékben elnevezésű előadás, fél héttől pedig hastáncra várják a vállalkozó szellemű hölgyeket.

Pócs Margit ugyancsak elmondta, délután  kettőtől egészen este nyolc óráig szintén ingyenes egészségügyi szűréseket tartanak. Többek között vérnyomás-, vércukorszint és testzsírmérésre, életmód tanácsadásra, biorezonanciális állapotfelmérésre várják az érdeklődőket.

A Babits Mihály kulturális Központ azon túl, hogy immár minden ünnepnap nyitva tart, igyekszik tematikus napokat szervezni a jeles napok alkalmával – mondta  Zsikó Zoltán, a kulturális központ ügyvezető igazgatója. Mint a nőnapi rendezvénnyel kapcsolatban fogalmazott: nem pusztán ünnepnapra, hanem ünnepi hétre készülnek, melynek alkalmával olyan előadók lépnek fel, akik szakmájukban világhírűek és melyek családoknak kínálnak kikapcsolódási lehetőséget.

Március 5-én este 7 órától a Budapest Klezmer Band ad koncertjére várják a hallgatóságot, míg március 6-án dr. Aknai Tamás művészettörténész tart előadást Jó napot Miklós és Gusztáv Úr! Barabás Miklós és Gustave Courbet Reálidealizmus címmel. Utóbbira a belépés díjtalan. Március 7-én Népdalok a kornak – Arany János, a nép ajkán továbbélő verseit mutatja be a Hungarian FolkEmbassy, március 8-án, nőnapon Oda vagyok magáért…! címmel Gergely Róbert ad nőnapi koncertet, a rendezvény sztárvendége Vágó Bernadett lesz. Mindkét rendezvény belépődíj ellenében látogatható.

Díjmentesen lesz látogatható március 10-11-én a Vándorfény Galéria modern és klasszikus festészeti alkotásokat, grafikákat, plasztikákat is felvonultató, festményvásárral egybekötött tárlata a kulturális központ márványtermében. Március 10-én szombaton, nyílik meg a Művészetek Házában a Dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria gyűjteményéből összeállított kiállítás, mely szintén belépődíj ellenében látogatható. Szintén szombaton, 16:30-tól Mozgás csajok! címmel ingyenes zumbára és pilatesre várják a hölgyeket, míg este fél 8-tól Dr. Hevesi Krisztina – Mi a cél ma: jó párkapcsolat, vagy jópár kapcsolat címmel tart majd előadást, belépődíj megváltása mellett – tájékoztatott Zsikó Zoltán. Zárásként hozzátette, az Agóra Mozi kínálatában március 8. és 10. között ugyancsak inkább nőknek  szóló filmeket vetítenek majd.

A képen: Pócs Margit, Ács Rezső (k) és Zsikó Zoltán. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close