full screen background image
Keresés
2018 december 17 - hétfő
  • :
  • :

Nyári diákmunka – közterületeket takarítanak, szépítenek Szekszárdon

Nyári diákmunka – közterületeket takarítanak, szépítenek Szekszárdon

2016.07.07. Huszonegy diák jutott pénzkereseti lehetőséghez Szekszárdon a Nyári diákmunka programban, melyhez a város önkormányzata is csatlakozott.

2018hirdetés

A korábbi évekhez hasonlóan a Nemzetgazdasági Minisztérium idén is meghirdette a Nyári diákmunka programot 1,9 milliárd forintos támogatási összeggel. A programban a 16-25 év közötti diákok kaphatnak a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget. A diákok két foglalkoztatási időszak közül választhattak: júliusban, vagy augusztusban egy-egy hónapra szóló foglalkoztatási jogviszony létesítésre volt lehetőség.

A programhoz csatlakozott a szekszárdi önkormányzat, melynek hála huszonegy helyi diák kapott parkgondozói munkát napi négy órában. Feladataik közé tartozik többek között a közterületek takarítása, a közterületi bútorok karbantartása, festése. A résztvevő diákok a fizetés mellé a jövőben hasznosítható munkatapasztalatokat szerezhetnek, megismerkedhetnek a munkavégzés felelősségével – közölte a Szekszard.hu-n az önkormányzat. Hozzátették, öröm számukra, hogy kereseti lehetőséget biztosíthatnak a helyi diákoknak, akik munkájának köszönhetően megszépülhetnek a városban található parkok is.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close