full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Nyolcvan éves jubileumát ünnepelte a Bonyhádi Öregdiák Szövetség

Nyolcvan éves jubileumát ünnepelte a Bonyhádi Öregdiák Szövetség

2016.12.21. Megalapításának 80. évfordulójára alkalmából szervezett programot hétfőn a Bonyhádi Öregdiák Szövetség (BÖSZ) a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium kollégiuma előtt, a lélekharangnál – közölte a Bonyhad.hu.

A megemlékezés kezdetekor Elekes Ferenc: Tisztesség adassék című versét hallhatták a résztvevők, Bartholomaei Patrícia tolmácsolásában, majd Filó Tamás, az újjáalakult BÖSZ küldötte köszöntötte a megjelenteket. Felidézte: éppen 80 évvel ezelőtt, 1936. december 19-én hagyta jóvá a Magyar Királyi Belügyminisztérium a Bonyhádi Öregdiákok Szövetségének alapító okmányát. E jeles alkalomra és a Szövetség alapítóira emlékezünk ma.

Antal Mária, a BÖSZ korábbi vezetője mondott beszédet a programon, aki ezt követően Andorka Gáborral, a gimnázium igazgatójával megkoszorúzta a lélekharangot – amely az iskola elhunyt igazgatóinak, tanárainak állít emléket. Zárásként a Bonyhádi Evangélikus Gyülekezet Charis Kamarakórusa készült egy szívmelengető, karácsonyra hangoló, kedves kis műsorral, amelyet kötetlen beszélgetés követett a kollégiumban.

Forrás/fotó: Bonyhad.hu – V. B. Bővebben az oldalon, ahol további fotókat is talál – kattintson!
Read previous post:
Close