full screen background image
Keresés
2020 november 26 - csütörtök
  • :
  • :

Októberben indul a Magyar Nyelvészeti Diákolimpia idei versenye

Októberben indul a Magyar Nyelvészeti Diákolimpia idei versenye

2016.10.11. Októberben indul a középiskolások számára meghirdetett Magyar Nyelvészeti Diákolimpia 2016/2017-es versenyének első fordulója, amelyre a kiírás honlapján található feladatok megoldásával lehet nevezni.

A világverseny magyar fordulóit az idén már hatodik alkalommal hirdetik meg – olvasható a szervezők közleményében.

A megmérettetés honlapján (http://ioling.ppke.hu/) érhetők el a három fordulóból álló magyar verseny feladatai, amelyek megoldásait egy online űrlapon keresztül lehet eljuttatni a szervezőkhöz. A legjobb megfejtéseket beküldő diákok közül a többfordulós országos döntőn választja ki egy szakértőkből álló zsűri a magyar válogatottat, akik számára több alkalommal célzott felkészítést nyújtanak a szervezők. A feladatok megoldásához elsősorban jó logikai készség szükséges.

A nemzetközi versenyt jövőre Dublinban rendezik meg.

Az előző évi diákolimpia döntőjét idén július 25. és 29. között tartották az indiai Mysore-ban, amelyen 30 ország 43 csapata vett részt, összesen 167 versenyzővel. Magyarország két csapattal képviseltette magát. Az egyéni verseny egyik bronzérmese Mazzag Bálint lett, különdíjat Diviki-Nagy Botond és Souly Alexandra vihetett haza.

MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close