full screen background image
Keresés
2021 augusztus 2 - hétfő
  • :
  • :

Olvasókirályokat díjazott a Solymár Imre könyvtár gyermekkönyvtára

Olvasókirályokat díjazott a Solymár Imre könyvtár gyermekkönyvtára

2018.01.27. A bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár gyermekkönyvtára tavaly is megrendezte az Olvasókirály versenyt, melynek eredményét most közölték.

A 2007 óta minden évben megrendezett verseny célja az általános iskolás korú gyermekek olvasóvá nevelése, az olvasás megszerettetése. A verseny minden évben a Magyar Kultúra napjától december 20-ig tart. A gyerekek összesítve közel 582 könyvet olvastak el, 20 tanuló maradt végig versenyben.

Az idei versenyünkön olvasó-rekorder is született, Lőrincz Boglárka 250 db könyvet olvasott el egy év alatt. Ő ajándékai mellé első ízben hazavihette a címhez tartozó vándorserleget is, amit jövőre az új rekordernek fog átadni. A többi résztvevő emléklapot, édességet kapott. A jutalmazást a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

2018-tól a gyerekek továbbra is szabadon választhatnak a könyvtár állományából, azonban ha az ajánlott irodalomból olvasnak extra ajándékban részesülnek. Az olvasott könyvekről ezután is egy rövid tartalomismertetéssel vagy néhány kérdés megválaszolásával lehet számot adni.

A versenybe bárki bármikor bekapcsolódhat, egyetlen feltétel a könyvtárba történő beiratkozás,mely 16 éves korig ingyenes. A könyvtár arra bátorítja a gyermekeket, hogy nevezzenek az idei versenyre is.

A végeredmény a következőképpen alakult:

A felső tagozatosok:
1. Lőrincz Barnabás (PSEG 8. osztály) 31 könyv
2. Rónai Lilla (PSE Általános Iskola, 5.osztály) 26 könyv
3. Sziebert Réka (PSEG, 7.osztály) 15 könyv
Oklevél: Schnell Tamás (PSE Általános Iskola 6. osztály)

Alsósok kategóriája:
1. Köő Iván (PSE Általános Iskola 4. osztály) 55 könyv
2. Antalicz Anna (Kaposvár, 2. osztály) 51 könyv
3. Koncz Kata (Széchenyi I.Ált.Isk. 3. osztály) 30 könyv
Kiváló teljesítményükért oklevélben részesültek:
Rónai Bálint, Sólyom Zselyke, Gungl Ákos, Böcz Nóra

Forrás: Matisz Nóra
Read previous post:
Close